ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Δημοσιογράφοι και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση με τους δημοσιογράφους μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ στα Ιωάννινα, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή με πρωτοβουλία των Διοικητικών Συμβουλίων ΕΣΗΕΠΗΝ και ΤΕΑΣ. Η συνάντηση αφορούσε συζήτηση - ενημέρωση των δημοσιογράφων της Ηπείρου γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Πρώτο και κυρίαρχο η ανεργία και η προσπάθεια εξεύρεσης θέσεων εργασίας σε Δήμους – Περιφέρειες, Κοινωφελείς Οργανισμούς, μέσω αξιοποίησης προγραμμάτων και με βάση την..
δυνατότητα που παρέχει η σχετική νομοθεσία.
Επίσης συζητήθηκαν εκτενώς ασφαλιστικά θέματα που απασχολούν τους συναδέλφους. Κατά την συνάντηση δόθηκαν εξηγήσεις και απαντήσεις, για γενικότερα και ειδικότερα θέματα από τους οικονομικούς μας συμβούλους Ευαγγ. Πολίτη – Γ. Ταβλά.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης στα Ιωάννινα, τα μέλη της διοίκησης ΕΣΗΕΠΗΝ και ΤΕΑΣ, συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, τους Δημάρχους Ιωαννιτών κ.κ. Μωυσή Ελισάφ και Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο.
Τόσο στον Περιφερειάρχη όσο και στους Δημάρχους, τέθηκε το αίτημα της στελέχωσης των γραφείων Τύπου με επαγγελματίες δημοσιογράφους μέλη της ΕΣΗΕΠΗΝ. Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμεριζόμενοι τους λόγους που εξέθεσαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των δημοσιογράφων, τόνισαν ότι δεν έχουν καμία αντίρρηση, αρκεί να καλύπτονται νομοθετικά. Ήδη οι Ενώσεις Συντακτών με πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ, βρίσκονται σε συζήτηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεωδορικάκο, καθώς και την Κεντρική Ένωση Δήμων Κοινοτήτων, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά και φυσικά νομοθετικά, η υφιστάμενη εκκρεμότητα, διότι όπως είναι γνωστό για να υπάρξει νόμος απαιτείται η συναίνεση του ΚΕΔΕ.
Παράλληλα στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε η ΕΣΗΕΠΗΝ και το ΤΕΑΣ, πρότειναν την διοργάνωση κοινών πνευματικών εκδηλώσεων με παράλληλες εκθέσεις στην Περιφέρεια και τους δύο Δήμους των αξιόλογων αρχείων του Μουσείου Τύπου.
Η πρόταση αυτή έγινε αμέσως και ενθουσιωδώς δεκτή και μάλιστα οι δύο Δήμαρχοι Ιωαννιτών και Ζίτσας κ.κ. Ελισάφ και Πλιάκος, ανέθεσαν ήδη στους συναδέλφους υπεύθυνους των γραφείων Τύπου το συντονισμό για την όσο το δυνατόν ταχύτερη πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.
Ανάλογες επισκέψεις αντιπροσωπειών ΕΣΗΕΠΗΝ και ΤΕΑΣ για συναντήσεις με Δημάρχους και εκπροσώπους φορέων, θα πραγματοποιηθούν και στα άλλα τμήματα της ΕΣΗΕΠΗΝ, το επόμενο διάστημα.
Στις συναντήσεις στα Ιωάννινα μετείχαν οι Πρόεδροι ΕΣΗΕΠΗΝ – ΤΕΑΣ Κυριάκος Κορτέσης, Θανάσης Μπαμπανέβας και ο Γεν. Γραμματέας του ΤΕΑΣ Κώστας Θεοδωρόπουλος. Την Π.Ο.Ε.ΣΥ. εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Κυρούσης.