ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Το Ποτάμι προσφέρει την επιχορήγησή του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Προς αναστολή λειτουργίας του κόμματος

O Σταύρος Θεοδωράκης αποφάσισε να προσφέρει την κρατική επιχορήγηση του κόμματος, ύψους περίπου 500.000 ευρώ, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπό τη δέσμευση πως αυτά θα διατεθεί σε υποτροφίες και προγράμματα ώστε να περιοριστεί η φυγή νέων προς το εξωτερικό.
Το αποκάλυψε ο ίδιος ο..
Θεοδωράκης μιλώντας σε συνάντηση φίλων του κόμματος που πραγματοποιήθηκε χθες στο Χυτήριο. Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «πριν την οριστικοποίηση της απόφασης το Ποτάμι ζήτησε την γνώμη του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η χορηγία είναι απολύτως μέσα στα πλαίσια του νόμου και των ορίων δράσης ενός επικεφαλής πολιτικού σχηματισμού. Πόσο μάλλον που τα λεφτά κατευθύνονται σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εν ευρεία εννοία δηλαδή “επιστρέφουν” στο Δημόσιο.».
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ποτάμι προχωράει σε χορηγίες, καθώς μικρότερα ποσά έχουν δοθεί σε δράσεις που αφορούν την βελτίωση της ζωής παιδιών με αναπηρία αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.
Το ποσό της χορηγίας αντιστοιχεί ουσιαστικά στα 450.000 ευρώ που έλαβε ως κρατική χρηματοδότηση το Ποτάμι 15 μέρες πριν τις εθνικές εκλογές. Το συνολικό ποσό που διατέθηκε τότε στα κόμματα ήταν επτάμισι εκατομμύρια ευρώ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης όταν ρωτήθηκε από φίλους αν η προσφορά της κρατικής επιχορήγησης του Ποταμιού στο ΕΚΠΑ, σημαίνει και αναστολή λειτουργίας του Ποταμιού, είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου αλλά και των άλλων κεντρικών οργάνων ακούνε και συζητούν όλες τις απόψεις και εντός του φθινοπώρου θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις.