ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019

Στην ενημέρωση δεν μπαίνουν χειροπέδες

To Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καταδικάζει την απαράδεκτη σύλληψη εργαζόμενου της ενημέρωσης κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Συγκεκριμένα ο φωτορεπόρτερ, Αλέξανδρος Σταματίου, βρισκόταν στο κτήριο του 5ου Λυκείου στην οδό Μερλιέ και Πρασσά, προκειμένου να καλύψει φωτο-ειδησεογραφικά την εκκένωση της κατάληψης κτιρίου όπου διέμεναν οικογένειες.. προσφύγων με μικρά παιδιά.
Αντί για αυτό όμως ο συνάδελφος παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο με την κατηγορία «διατάραξη οικιακής ειρήνης» ενώ η εικόνα του να οδηγείται με χειροπέδες και με κρεμασμένες τις φωτογραφικές μηχανές στον ώμο, είναι μια εικόνα ντροπής που παραβιάζει και καταστρατηγεί κάθε συνταγματικό δικαίωμα και όλες τις αρχές μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ
· Θεωρεί απαράδεκτες τέτοιου είδους πρακτικές που στοχοποιούν συναδέλφους οι οποίοι βρίσκονται στην εργασία τους με σκοπό να επικοινωνήσουν την είδηση.
· Επισημαίνει το γεγονός ότι για πολλοστή φορά στοχοποιείται η ενημέρωση σε μια προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας.
· Διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση πως αμετακίνητος στόχος είναι η υπεράσπιση της δημοκρατίας και της αλήθειας και ότι τέτοιες πρακτικές που στόχο έχουν τον εκφοβισμό, όχι μόνο των ανθρώπων του Τύπου, αλλά και του δικαιώματος στην ελεύθερη ενημέρωση είναι κατακριτέες και μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους