ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019

Η Σπυράκη στον δρόμο του Μπάμπη

«Είναι απαραίτητο να αποφεύγουμε όλοι, όσοι εκπροσωπούμε τους πολίτες, συμπεριφορές α λα Μαρία Αντουανέτα. Είναι απαραίτητο να κρατάμε το μέτρο», δήλωσε σήμερα (Open) η ευρωβουλεύτρια της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του βουλευτή του κόμματός της, Μπάμπη Παπαδημητρίου, ότι «το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό».
Ωστόσο, αμέσως μετά η Μαρία..
Σπυράκη χαρακτήρισε απαραίτητες τις ιδιωτικές επενδύσεις στη διαχείριση νερού:
«Ειδικά σε ό,τι αφορά το νερό, είναι γεγονός ότι χάνεται ένα μεγάλο μέρος αυτού του φυσικού πόρου. Πού οφείλεται αυτό; Στο ότι δεν συντηρήθηκαν τα δίκτυα. Πέρυσι στη Θεσσαλονίκη είπαμε το νερό νεράκι (...) Είναι λοιπόν απαραίτητο να δώσουμε έμφαση και στη συντήρηση των δικτύων και προφανώς στην επανάχρηση του νερού. Αυτό δεν χρειάζεται να συνδυάζεται με ακραίες συμπεριφορές (...) Είναι λοιπόν απαραίτητο να δώσουμε έμφαση στη συντήρηση του δικτύου και είναι απαραίτητο να υπάρχουν επενδύσεις σε αυτό, θα έλεγα επενδύσεις που μπορούν να προέλθουν και από τον δημόσιο και από τον ιδιωτικό τομέα. Επενδύσεις που θα στηρίξουν το δίκτυο, επενδύσεις για την επανάχρηση, το νερό είναι πόρος και δεν είναι άπειρος πόρος».
 
ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. προετοιμάζει το έδαφος
 για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου, που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι «προετοιμάζει το έδαφος για ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού του νερού» και καλεί τον Κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τη θέση του γι' αυτό το ζήτημα.
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι «μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., Μπ. Παπαδημητρίου, για την "απαράδεκτα" χαμηλή τιμή του νερού, ήρθε κι η δήλωση της ευρωβουλευτή του κόμματος, Μ. Σπυράκη, για να συμπληρώσει το παζλ της αντικοινωνικής πολιτικής του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη για το νερό».
«Δεν γνωρίζει άραγε η ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος την παταγώδη αποτυχία της ιδιωτικοποίησης των υδάτων σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις όπου δοκιμάστηκε και την σημαντική επιβάρυνση που έφερε για νοικοκυριά και επιχειρήσεις;», αναρωτιέται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Προσθέτει ότι «τα στελέχη της Ν.Δ. αποκαλύπτουν τις νεοφιλελεύθερες εμμονές τους και το προετοιμασμένο σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση ακόμα και του νερού» και υπογραμμίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να ξεκαθαρίσει, στο πλαίσιο και της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησής του για το συγκεκριμένο ζήτημα».
«Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την ΕΥΑΘ πλήρως απαξιωμένη, με ελλιπή στελέχωση και προετοιμασμένη για ξεπούλημα. Παρόλα αυτά, προχωρήσαμε σε προγραμματισμό στρατηγικών υποδομών και παρεμβάσεων για την ασφάλεια της ύδρευσης», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να τονίσει πως η θέση του είναι ξεκάθαρη: «Τα δημόσια αγαθά δεν μπορούν να μετατραπούν σε πεδίο ιδιωτικής εκμετάλλευσης και κερδοφορίας που θα πληρώσει το κοινωνικό σύνολο».

- από efsyn.gr