ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

Φέρτε πίσω τoυς συμμαθητές των παιδιών μας

Σύλλογοι γονέων καταγγέλλουν πως η πολιτεία στερεί από τα προσφυγόπουλα με τον πιο βίαιο τρόπο την εγγραφή και τη φοίτηση στο σχολείο

Με ανακοίνωσή τους, οι σύλλογοι γονέων του 35ου και του 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, στα οποία και φοιτούσαν τα προσφυγόπουλα από την κατάληψη του 5ου Λυκείου Αθηνών στα Εξάρχεια που εκκενώθηκε,..
ζητούν να επιστρέψουν στα σχολεία τους τα παιδιά.
Με τίτλο «Θέλουμε τους συμμαθητές μας πίσω», οι σύλλογοι τονίζουν πως τα προσφυγόπουλα γράφτηκαν στα σχολεία της περιοχής, «προσπαθώντας να ενταχθούν, να μάθουν τη γλώσσα και να αποκτήσει η ζωή τους μια κανονικότητα, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες».
Παράλληλα, καταγγέλλουν πως η πολιτεία τούς στερεί με τον πιο βίαιο τρόπο την εγγραφή και τη φοίτηση στο σχολείο, χωρίς να σέβεται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους και την ύπαρξή τους.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση των γονέων και κηδεμόνων: 
«Θέλουμε τους συμμαθητές μας πίσω
Τις τελευταίες μέρες εκκενώνονται κτίρια του κέντρου της Αθήνας στα οποία είχαν βρει στέγη πρόσφυγες, περιμένοντας ποιος νόμος, ποια κυβέρνηση, ποια γραφειοκρατία θα προχωρήσει τις διαδικασίες ασύλου. Τα παιδιά τους γράφτηκαν στα σχολεία του κέντρου της Αθήνας, προσπαθώντας να ενταχθούν, να μάθουν τη γλώσσα, να αποκτήσει η ζωή τους μια κανονικότητα έστω και υπό αυτές τις συνθήκες.
Και ενώ η πολιτεία είναι αυτή που θα έπρεπε να εξασφαλίζει σε όλα τα παιδιά την εγγραφή και τη φοίτησή τους στο σχολείο, σεβόμενη ακόμα και τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού, είναι εκείνη που τους τη στερεί με τον πιο βίαιο τρόπο, που τα ωθεί στο περιθώριο, δεν σέβεται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, δεν σέβεται την ύπαρξή τους. Γιατί η σχολική χρονιά έχει αρχίσει και τα παιδιά απομακρύνονται από τα σχολεία τους, χωρίς καμία ειδοποίηση, χωρίς καν να τους εξασφαλίζεται η εγγραφή και η μεταφορά τους σε άλλα σχολικά περιβάλλοντα.
Θέλουμε τους συμμαθητές των παιδιών μας πίσω. Γιατί είναι υποχρέωσή όλων μας να εξασφαλιστεί, επιτέλους, για αυτούς ένα ασφαλές περιβάλλον. Γιατί χάρη σε αυτούς πολλά από τα σχολεία του κέντρου έμειναν ανοιχτά. Γιατί δεν είναι δυνατόν πολιτικά παιχνίδια να παίζονται πάνω στις πλάτες παιδιών και κατατρεγμένων ανθρώπων.
- Νέος Σύλλογος Γονέων 36ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών
- Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 35ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών»
πηγή: ethnos.gr