ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019

Επιστολή Τσαλαπάτη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Τι λέει για το υπόμνημα με τις προτεινόμενες βελτιώσεις στις εργασιακές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου Βρούτση

Για "επιστολή - υποταγής στις αντιεργατικές και αντισυνδικαλιστικές διατάξεις «στο πακέτο Βρούτση-Στρατηνάκη»" κάνει λόγο ο εκπρόσωπος της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) Δημ. Ι. Τσαλαπάτης,..
αναφερόμενος στο υπόμνημα της ΕΣΗΕΑ στον υπουργό Εργασίας με

προτεινόμενες βελτιώσεις στις εργασιακές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.
Αναλυτικά ο Δημ. Ι. Τσαλαπάτης σε επιστολή του προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει:
"Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορήθηκα την επιστολή - υποταγής στις αντιεργατικές και αντισυνδικαλιστικές διατάξεις «στο πακέτο Βρούτση-Στρατηνάκη», που υπογράφουν η κ. Μ. Αντωνιάδου και ο κ. Στ. Καπάκος, ως δήθεν απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και η οποία ήδη απεστάλη.
Η εσπευσμένη αυτή ενέργεια, εκτός των άλλων, αποσκοπεί στην πλήρη απομόνωση την ΕΣΗΕΑ από το σύνολο του κόσμου της εργασίας. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Κάποιοι σπεύδουν να βγάλουν την υποχρέωση ασχέτως εάν θα πέσει στο κενό.
Πρόκειται για μνημείο ενταφιασμού των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που δίνει άλλοθι στους εμπνευστές της… ανάπτυξης με πρακτικές εργοδοτικής αυθαιρεσίας, καθιερώνοντας ζώνες και κλάδους χαμηλού εργασιακού κόστους, ώστε να αποτελούν κίνητρα σε ….επενδύτες και ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, οι οποίοι συνεχίζουν την ασυδοσία τους σε βάρος των εργαζομένων και των Ταμείων. Κάπως έτσι παραδίδονται και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες ως λάφυρο στη διαπλοκή.
Οι απολύτως εμφανείς επιπτώσεις με μειώσεις μισθών κατά 40% και οι τρομακτικές απώλειες σε ασφαλιστικά Ταμεία, στον ΕΔΟΕΑΠ και στον ΟΑΕΔ, που υπολογίζονται σε 1 δις. Ευρώ και οι οποίες ήδη επισημάνθηκαν, είναι ψιλά γράμματα για την πλειοψηφία του ΔΣ.
Aπο την επιστολή είναι εμφανές ότι η ΕΣΗΕΑ δια της σιωπής της συναινεί για τις περισσότερες διατάξεις και κυρίως το προνόμιο που θεσπίζεται για τον υπουργό, να εκδίδει αποφάσεις υπέρ των εργοδοτών.
Θεωρώ ότι θα πρέπει να συνεδριάσει άμεσα το ΔΣ προκειμένου να αποφασίσει για την αντιμετώπιση της νέας αυτής αυθαιρεσίας αλλά κυρίως της θύελλας που επέρχεται σε βάρος των δικαιωμάτων εργαζομένων, ανέργων , απλήρωτων και συνταξιούχων αλλά και στις μεθοδεύσεις σε βάρος του κλάδου και της ενημέρωσης.
Στο ίδιο πνεύμα όμως με την επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, κινείται και η επιστολή προς τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ.
Η πλειοψηφία συμφώνησε να πραγματοποιηθεί συνάντηση την προσεχή Παρασκευή 4/10/2019, χωρίς όμως προηγούμενη διαμόρφωση θέσης από το ΔΣ, αφού η πλειοψηφία δείχνει τη διάθεση να καταπιεί τις δηλώσεις των αρμοδίων για ηλικιακό ρατσισμό και ότι δήθεν οι εργαζόμενοι ευθύνονται για το Μαύρο στην ΕΡΤ και τις χειροπέδες στη ενημέρωση.
Δεν δικαιολογείται αλλιώς η αναφορά στην επιστολή προς τον Κ. Ζούλα και τον Γ. Γαμπρίτσο με την οποία θεωρείτε ως «μάλλον ατυχείς τις τοποθετήσεις»(!) της διοίκησης και προφανώς με την κεκτημένη συνήθεια προς τον εργοδότη δηλώνετε ότι προσέρχεστε «με διάθεση καταλαγής και συνεργασίας»!..
Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης "