ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Γιατί αποχώρησαν Καρούτζος - Σταθάτου από τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ

Τι αναφέρουν σε επιστολή τους

Αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ο Νίκος Καρούτζος, Μέλος ΔΣ και πρώην Πρόεδρος ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και η Αντζυ Σταθάτου, μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην Γ. Γραμματέας, αρνούμενοι, όπως αναφέρουν, να νομιμοποιήσουν «παράνομες πρακτικές και αποφάσεις του Προεδρείου του Οργανισμού»..
Oι Καρούτζος - Σταθάτου κατέθεσαν στη συνεδρίαση την παρακάτω επιστολή την οποία μας απέστειλαν και την οποία δημοσιεύουμε αυτούσια:
ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΟΥΤΖΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΖΥΣ ΣΤΑΘΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 8/13-2- 2019 ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Κύριε Πρόεδρε,
Λαμβάνοντας τη σημερινή Ημερήσια Διάταξη, δεν πιστεύαμε ότι μπορείτε να ξεπεράσετε και τον πιο κακό εαυτό σας. Όπως γνωρίζετε πολύ καλά το μέλος του ΔΣ κ. Δραϊνάκης με επιστολή που απέστειλε την περασμένη Παρασκευή έθεσε ζήτημα νομιμότητας και ατομικής ευθύνης των μελών του ΔΣ για τις αποφάσεις που λαμβάνονται, επικαλούμενος σειρά νομοθετικών διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία του ΕΔΟΕΑΠ. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο κ. Καρούτζος ζήτησε τη γνωμοδότηση του επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας για τα ζητήματα αυτά για την προστασία όλων των μελών του ΔΣ και κυρίως του Οργανισμού, κάτι το οποίο κανονικά θα έπρεπε να κάνετε εσείς, αν αντιλαμβανόσασταν τις νομικές ευθύνες που απορρέουν από τη θέση που αναλάβατε.
Όμως, αντί σήμερα να έχουμε στην Ημερήσια Διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ τη γνωμοδότηση που οφείλατε να είχατε δώσει εντολή στη Νομική Υπηρεσία να συντάξει, διαπράξατε το σύνηθες, να βάλετε την υποχρεωτική από εσάς εκτέλεση του αιτήματος γνωμοδότησης προς συζήτηση στα θέματα του ΔΣ.
Κύριε Πρόεδρε, δεν γνωρίζουμε αν οι νομικές σας γνώσεις είναι τόσο ευρείες και θεωρείτε άνευ σημασίας τα θέματα που θέτει ο εκπρόσωπος των εργοδοτών. Γνωρίζουμε όμως ότι έχετε την υποχρέωση να προστατέψετε τη λειτουργία του ΔΣ και να μην λειτουργείτε με τις πράξεις σας υπονομευτικά στο μέλλον του Οργανισμού. Και είναι υπονόμευση του ΕΔΟΕΑΠ όταν εγείρονται ζητήματα νομιμότητας των οποίων δεν επιλαμβάνεστε, ρίχνοντας ελαφρά τη καρδία, νερό στο μύλο όσων επιβουλεύονται την ύπαρξη του Οργανισμού.
Κύριε Πρόεδρε, σε ότι μας αφορά σε τέτοιου είδους εξευτελιστικές πρακτικές για τα μέλη του ΔΣ και κυρίως για τη υπόσταση του ΕΔΟΕΑΠ δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι.
Κύριε Πρόεδρε, δυστυχώς βαδίζετε σε δρόμο ολισθηρό, είτε λόγω επιλογής είτε λόγω
κακών συμβούλων που σας παρασύρουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Και αυτό φαίνεται και από άλλα θέματα που έχουν τεθεί στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο όπου συνειδητά και έχοντας συνενόχους επιχειρείτε να μας εξαπατήσετε.
Και γινόμαστε πιο συγκεκριμένοι επισημαίνοντας ότι :
Πρώτον, έρχεται εισήγηση για την εκ των υστέρων έγκριση αγοράς αντιδραστηρίων από
τη Roche ενώ υπάρχει διαφορετική απόφαση του ΔΣ. Δηλαδή, καλείτε το ΔΣ να
νομιμοποιήσει πράξεις σας, αντίθετες από τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που είχε πάρει σαφή θέση προ 20 ημερών.
Δεύτερον, επαναφέρετε το θέμα τη σύμβασης με την Ιντρασόφτ το οποίο ο ίδιος
αποσύρατε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, προσθέτοντας δήθεν κάτι καινούργιο
που είναι η διαδικασία καταλογισμού οφειλής και πράξη βεβαίωσης οφειλής. Δεν υπάρχει πουθενά σχέδιο σύμβασης, δεν υπάρχει project manager, δεν υπάρχει περιγραφή του έργου και το χειρότερο, είναι μια εισήγηση που αναφέρεται σε έργο πληροφορικής χωρίς να έχει εμπλακεί ο τομέας πληροφορικής αλλά στελέχη που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Δυστυχώς, σε τέτοιου είδους πρακτικές όπου εγκρίνουμε στα τυφλά ποσό 260.000 ευρώ συν ΦΠΑ, για ένα έργο που δεν ξέρουμε πόσο θα κοστίσει και ούτε μπορούμε να το ελέγξουμε εφόσον δεν το έχουμε περιγράψει, δεν δυνάμεθα να
συμμετάσχουμε.
Τρίτον, συνεχίζετε χωρίς αιδώ να επιβαρύνετε τον Οργανισμό δημιουργώντας θέσεις
στελεχών ,ενώ την ίδια στιγμή υποτίθεται ότι συζητάτε το νέο οργανόγραμμα που έχει
συντάξει η PwC. Αποφασίστε τι ακριβώς κάνετε και ποιον κοροϊδεύετε. Πριν καν
περιγραφούν οι θέσεις ευθύνης για να διαπιστωθεί ποιοι υπάλληλοι έχουν τα προσόντα να τις καλύψουν, εσείς και δημιουργείτε θέσεις χωρίς περιγραφή και μοιράζετε προαγωγές.
Ταυτόχρονα κάνετε αθρόες προσλήψεις που δεν τεκμηριώνονται, αλλά απλά ζητούνται με εισηγήσεις του «ποδαριού». Προφανώς, διεκδικείτε το χρυσό βατόμουρο του 2018 στην άσκηση διοίκησης και την κατάχρηση σε ρουσφετολογικές πρακτικές σε βάρος του
Οργανισμού.
Κύριε Πρόεδρε, ειλικρινά λυπούμαστε για την κατάντια στη λειτουργία του ΔΣ και του
Οργανισμού με ευθύνης δική σας και των συνοδοιπόρων σας στο ΔΣ. Παρακαλώ το
παραπάνω να συμπεριληφθεί στο πρακτικό της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ από την
οποία αποχωρούμε ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις πρωτοφανείς πρακτικές που εφαρμόζετε και οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ στην απαξίωση και την κατάρρευση.

Νίκος Καρούτζος
Μέλος ΔΣ και πρώην Πρόεδρος ΔΣ
Άντζυ Σταθάτου
Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ και πρώην Γ.Γραμματέας

ΥΓ. Οφείλετε επίσης να αποδείξετε ότι, εσείς και η κυρία Αντωνιάδου, δεν έχετε
μεθοδεύσει από κοινού την καθυστέρηση εκπόνησης της αναλογιστικής μελέτης, με
σκοπό να εξαπατήσετε τους συνταξιούχους μεταθέτοντας για μετά τις εκλογές στην ΕΣΗΕΑ τις δραματικές περικοπές των επικουρήσεων που θα προκύψουν εξαιτίας του
«πραξικοπηματικού» νόμου του κου Πετρόπουλου που ψήφισε η κυβέρνηση χωρίς τη
συναίνεση του ΕΔΟΕΑΠ και της Γενικής του Συνέλευσης, αλλά με την στήριξη της δικής σας παρασυναγωγής.