ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Χέρι – χέρι

του Χριστόφορου Κάσδαγλη*

Ενοχληθήκατε από το γκάλοπ της κυρίας Στεφανίδου στον Σκάι (EΔΩ), όπου καλούσε τους τηλεθεατές να δουν το βίντεο της ντροπής και να δηλώσουν «αν συμφωνούν ή όχι με την αντίδραση του κοσμηματοπώλη»;
Πάρτε λοιπόν τώρα και το γκάλοπ του ΑΡΤ TV: «Είστε υπέρ της ηρωοποιήσεως του επίδοξου ληστή, ομοφιλόφυλου και οροθετικού;». Η ψήφος κοστίζει.. 1,56 ευρώ ανά λεπτό μέσω σταθερού και 1,98 μέσω κινητού. Υπάρχουν δηλαδή θεωρητικά τηλεθεατές που πληρώνουν 2 ευρώ για να συμμετάσχουν! Ίσως και παραπάνω, γιατί σίγουρα θα τους ωθούν με κάποιο τρυκ να υπερβούν το λεπτό. Όχι πως θα τους λυπηθώ κιόλας.
Για όποιον δεν γνωρίζει τι εστί ΑΡΤ TV, πρόκειται για μετάλλαξη του καναλιού του Γ. Καρατζαφέρη…
Τουλάχιστον η Στεφανίδου τηρεί τις αρχές της… δεοντολογίας: Δεν προβαίνει σε χαρακτηρισμούς, δείχνει πρώτα το βίντεο και θέτει στον τηλεθεατή ένα «αντικειμενικό» ερώτημα.
Αστειεύομαι βέβαια, μαύρο χιούμορ κάνω με τα χάλια μας γιατί χέρι χέρι πάνε αυτά, το ‘να φέρνει τ’ άλλο, την περιουσία σου λες ότι θες να υπερασπιστείς, σαν καλός νοικοκύρης, και ξαφνικά έχεις γίνει δολοφόνος.
Σόρι για τον τόνο, αλλά η τρομολαγνεία δουλεύτηκε σιγά σιγά από τα ΜΜΕ – βοήθησε και η φοβική ρητορική της αντιπολίτευσης. Η δόση έχει πλέον αυξηθεί σταδιακά, μιθριδατισμός λέγεται η τεχνική, μόνο που στο τέλος κάποιος πεθαίνει.
Επί τη ευκαιρία, ας λύσουμε και το άλλο ζήτημα. Ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα. Δεν έχει σημασία αν ο Κωστόπουλος μπήκε ή όχι για να κλέψει, τελικά εκείνος έχασε τη ζωή του. Συγκρίνονται εδώ δύο αγαθά: ζωή και περιουσία. Η ζωή είναι σημαντικότερη της περιουσίας, ο Κωστόπουλος είναι εξ ορισμού το θύμα.
Μένει το ερώτημα αν θα κάνουμε επιτέλους κάτι ουσιαστικό για να βοηθήσουμε τους εξαρτημένους που σέρνονται στους δρόμους. Κάνα γκάλοπ, μήπως;

* το κείμενο του Χρ. Κάσδαγλη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ (26.9.2018)
 - πηγή: kasdaglis.wordpress