ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΝΦΙΑ: πώς θα διορθώσετε το εκκαθαριστικό για να μειώσετε τον φόρο του 2018

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής διορθωτικών-τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 και για το έτος 2018 έχουν πλέον οι φορολογούμενοι, καθώς η εφαρμογή που παρέχει αυτή τη δυνατότητα τέθηκε σε λειτουργία και είναι διαθέσιμη, από το βράδυ της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου, στο σύστημα ΤΑΧΙSNET.
Οι φορολογούμενοι έχουν πλέον το δικαίωμα να διορθώσουν τυχόν..
λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τα οποία κατείχαν την 1η-1-2018, όπως αυτά αποτυπώνονται στην εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο ηλεκτρονικό "περιουσιολόγιο" της Φορολογικής Διοίκησης με βάση τα υποβληθέντα έντυπα Ε9 των ετών 2010-2018.
Οι διορθώσεις θα βοηθήσουν τους φορολογούμενους να αποφύγουν άδικες υπερχρεώσεις στα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) του τρέχοντος έτους, τα οποία έλαβαν στο τέλος Αυγούστου. Ωστόσο κατά την υποβολή των διορθωτικών-τροποποιητικών δηλώσεωνθα χρεωθούν με πρόστιμα εκπρόθεσμης υποβολής ύψους τουλάχιστον 100 ευρώ.

- διαβάστε περισσότερα και λεπτομερείς οδηγίες στο money-money.gr