ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η απότομη άνοδος των sites του Μαρινάκη και η περίεργη πτώση του Liberal

Η Alexa, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένας διαδικτυακός τόπος που μετράει την επισκεψιμότητα των sites, ανά τον κόσμο.
Είναι ένα εργαλείο το οποίο χρησιμοποιούν sites αλλά και διαφημιστικές για να έχουν μία εικόνα της πορείας των ιστοσελίδων εκτός από τα google analytics.
Η Alexa κυριολεκτικά ανεβοκατεβάζει επιχειρήσεις, ενίοτε και κατά το δοκούν ή και, σύμφωνα με πολλούς, κατά τα bots,..
τα γνωστά δηλαδή "ρομποτάκια" που αγοράζουν από κλικ μέχρι followers στα social media...
Στα περισσότερα sites τα γραφήματα που απεικονίζουν την πορεία τους δεν είναι σαν καρδιογράφημα. Έχουν δηλαδή κάποια "λογικά" σκαμπανεβάσματα.
Όμως, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η... κατακόρυφα ανοδική πορεία γνωστών ελληνικών ιστοσελίδων, όπως το in.gr και tanea.gr, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη...
Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται η ξαφνική εκτόξευση του in.gr γύρω στον Μάιο του 2018, το οποίο ξαφνικά εκτινάχθηκε και ακολουθεί έκτοτε σχεδόν... επίπεδη πορεία.



Παράδειγμα Νο2

tanea.gr. Και ποιος δεν ξέρει Τα Νέα; Ιστορική εφημερίδα επί εποχής ΔΟΛ που πλέον έχει περάσει στα χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Κι αυτά φαίνονται στο παρακάτω γράφημα της Alexa να εκτοξεύονται γύρω στον Σεπτέμβριο του 2018, επίσης...όλως τυχαίως...


Τι γίνεται όμως αν δεν... τροφοδοτείς κατάλληλα την Alexa;

Ενδεχομένως τρως μια βουτιά στο κενό, όπως συνέβη με το Liberal.gr και αποτυπώνεται στο παρακάτω γράφημα:


- από ρεπορτάζ του documentonews - διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ