ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης

Λίγο πριν είχε αθωωθεί στο εφετείο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης της συζύγου Στουρνάρα

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (δείτε ΕΔΩ).
Ο εκδότης και δημοσιογράφος συνελήφθη στο Εφετείο στο πλαίσιο του Αυτοφώρου, από αστυνομικούς που τον περίμεναν έξω από δικαστική αίθουσα όπου ..
εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό υπόθεση μήνυσης της συζύγου του επικεφαλής της Τράπεζας Ελλάδος Γιαννη Στουρνάρα.
Ο Κώστας Βαξεβάνης έδωσε το παρών στο Εφετείο το πρωί της Δευτέρας, στη δίκη του με τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα. «Είναι στη δικαιοδοσία του δικαστηρίου εν αναμονή της απολογίας του και δεν δικαιούται κανείς να τον συλλάβει», τόνισε η πρόεδρος του δικαστηρίου, που απομάκρυνε από την αίθουσα και την ομάδα των αστυνομικών οι οποίοι προφανώς είχαν έρθει για να συλλάβουν τον δημοσιογράφο.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εν λόγω δίκης, όπου το δικαστήριο εξέδωσε αθωωτική απόφαση (με καταδικαστική στο πρωτοβάθμιο) για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του Τύπου της Λίνας Νικολοπούλου που βάρυνε τον Κ. Βαξεβάνη, ο δημοσιογράφος παραδόθηκε και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων.
Tελικά η υπόθεση της μήνυσης του Αντώνη Σαμαρά κατά του Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση, παραπέμπεται σε τακτική δικάσιμο . Η υπόθεση πρόκειται να εκδικαστεί στις 16 Απριλίου.