ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Κατάσχουν την περιουσία Ψυχάρη, Κωστόπουλου, Λυμπέρη

Εξονυχιστικούς ελέγχους πραγματοποιούν πλέον οι τράπεζες για να ανακαλύψουν «κρυφά» περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, καταθέσεις, ακόμα και έργα τέχνης) επιχειρηματιών με κόκκινα δάνεια. Στις έρευνες συμμετέχουν εξειδικευμένες νομικές και ελεγκτικές εταιρείες με ειδική τεχνογνωσία για λογαριασμό τεσσάρων τραπεζών, της Αlpha Bank, της Εurobank, της Πειραιώς και της Εθνικής.
Κατασχέσεις και δικαστικές διεκδικήσεις εγείρονται συνεχώς από την πλευρά των τραπεζών,..
ενώ περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο την οικονομική κατάσταση επιχειρηματιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για να εντοπίσουν και να κατασχουν την προσωπική τους περιουσία.
 Η έρευνα γίνεται σε μεγάλη κλίμακα και αφορά τις περισσότερες φορές επώνυμους επιχειρηματίες ενώ ο κατάλογος περιλαμβάνει από έλληνες εφοπλιστές μέχρι εκδότες που «εξαφανίστηκαν» από το προσκήνιο. Ανάμεσα τους ο Σταύρος Ψυχάρης, ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Αντώνης Λυμπέρης και ο Θωμάς Λιακουνάκος. Αναλυτικά:
Σταύρος Ψυχάρης
Ο ΔΟΛ μεταβιβάστηκε σε νέο ιδιοκτήτη. Η τράπεζα συνεχίζει με τη διενέργεια πλειστηριασμού (28/2/2018) ατομικών ή οικογενειακών ακινήτων ιδιοκτησίας του πρώην μετόχου. Ετσι την Τετάρτη, όπως γράφει η Αρτεμις Σπηλιώτη στην ΕφΣυν, έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό ακίνητο που χρησιμοποιούσε ως εξοχική κατοικία ο πάλαι ποτέ ισχυρός εκδοτης (ΔΟΛ) Σταύρος Ψυχάρης με τιμή εκκίνησης τα 4,7 εκατ. ευρώ (δεν έχει γίνει γνωστό εάν προκειται για τη βίλα και τα 26 στρέμματα στο Πόρτο Χέλι). Σε μερικούς μήνες  ένα ακόμα ακίνητο της οικογένειας Ψυχάρη στο Κολωνάκι είναι προγραμματισμενο να βγει στο σφυρί.
Πέτρος Κωστόπουλος
Ο έκπτωτος εκδότης της ΙΜΑΚΟ Πέτρος Κωστόπουλος, σύμφωνα με την ΕφΣυν, παρέδωσε συναινετικά στην τράπεζα έναντι οφειλών, το εξοχικό στη Μύκονο το οποίο στη συνέχεια πουλήθηκε προς 6 εκατ. ευρώ από τράπεζα. Το ίδιο συνέβη και με έτερο ακίνητο στη Φιλοθέη, το οποίο θα πουληθεί από την ίδια τράπεζα, καθώς έληξε η συμφωνία με την τελευταία να χρησιμοποιείται για κάποιο χρονικό διάστημα ως πρώτη κατοικία από την οικογένεια έναντι ενοικίου.
Αντώνης Λυμπέρης
Δυσκολότερα είναι τα πράγματα για την τράπεζα που έχει το δάνειο του Αντώνη Λυμπέρη, καθώς την κατοικία του στην Πολιτεία, για την οποία είχε λάβει δάνειο 7 εκατ. ευρώ, την... πρόλαβε η Εφορία. Ο πρώην εκδότης, σύμφωνα με πληροφορίες, πέτυχε αναστολή εκτέλεσης του πλειστηριασμού -για το καλό του Δημοσίου (!)- ωστόσο οι τράπεζες πέτυχαν άρση της αναστολής καθώς από το τίμημα του πλειστηριασμού που θα γίνει τελικά την άνοιξη έχει λαμβάνειν και το Δημόσιο.
Θωμάς Λιακουνάκος: 
Σχετικά με τoν όμιλο Εuromedica του Θωμά Λιακουνάκου (πρώην εκδότης και της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ), μετά από διαγωνισμό που έκαναν στο Λονδίνο, οι τρεις από τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες πούλησαν τα δάνεια προς τη Εuromedica στη Farallon Capital Management, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εταιρείας. Προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι διαγωνισμοί που οργάνωσαν οι τράπεζες και είναι σε εξέλιξη για την πώληση μετοχών και δανείων στις εταιρείες Forthnet, Νηρέας και Σελόντα.