ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Ωραιόκαστρο: παρέμβαση εισαγγελέα για ρατσιστική βία

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια στο δημοτικό σχολείο του Ωραιοκάστρου όπου «πρωταγωνίστησαν» ακροδεξιοί που διαμαρτύρονται για τα προσφυγόπουλα που ξεκίνησαν να παρακολουθούν μαθήματα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας.
Μάλιστα ο εισαγγελέας στην έγγραφη παραγγελία του ζητά να τηρηθεί και η αυτόφωρη διαδικασία για τις αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των διατάξεων του νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας.
Την ίδια ώρα η ΕΣΗΕΜ-Θ καταγγέλλει τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων και αναφέρει: Δημοσιογράφος και συνεργείο της δημόσιας τηλεόρασης προστίθενται στα θύματα.. προπηλακισμού της ακροδεξιάς οργάνωσης που αντιδρά στη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολείο του Ωραιοκάστρου.
Το μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ, δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Μαρία Τραυλού, και συνεργείο του σταθμού δέχτηκαν επίθεση από άτομα οργάνωσης που ήθελαν να διακόψουν τη μετάδοση των διαμαρτυριών στις οποίες και οι ίδιοι συμμετείχαν.
Η συγκεκριμένη επίθεση, όπως και η αντίστοιχη στη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Ελένη Ιατρού, αποτελούν ξεκάθαρη απειλή στην ασφάλεια των δημοσιογράφων και στην ελευθερία της Ενημέρωσης.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την αστυνομία να προστατεύσει, όπως οφείλει, τους εργαζόμενους της Ενημέρωσης και θα αναφέρει και τη συγκεκριμένη περίπτωση στην πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων.