ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Tα Γερμανικά του Τσίπρα, το κρυολόγημα Μητσοτάκη...

...και τα Γερμανικά του Καραμανλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία γερμανική λέξη - έκφραση χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κριτική του απέναντι στον (απόντα) πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την "Ωρα του πρωθυπουργού" στη Βουλή.
Ο πρωθυπουργός απαντώντας  σε ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη για τις αποφάσεις του Eurogroup, στηλίτευσε την στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το γερμανικό «Fremdschämen», που σημαίνει «ντρέπομαι για λογαριασμό του».
«Εγώ θέλω με αυτή τη γερμανική λέξη να αποδώσω το συναίσθημα που εγώ αισθάνομαι για τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο λίγο πρίν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. Αισθάνομαι ντροπή..
γιατί στο τέλος της ημέρας είναι μια στάση αντιπατριωτική και προσέχω τις λέξεις μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
Σχετικά με την απουσία Μητσοτάκη ο Τσίπρας αναρωτήθηκε: «Ειδικά ο κ. Μητσοτάκης γιατί δε λέει κάτι; Ειπώθηκε ότι έπαθε ένα κρυολόγημα, τον είδα σην παράδοση του Νιάρχος, του ευχήθηκα περαστικά. Γιατί δεν κάνει μια γραπτή δήλωση; Γιατί δεν μιλάει. Τα στελέχη της Ν.Δ αλλά και ο επικοινωνιακός μηχανισμός, ανακάλυψαν ότι δήθεν είναι κρυμμένος ο κ. Τσακαλώτος. Και ήρθε χθες στη Βουλή, απάντησε, θα έρθει και την Τρίτη και θα μιλήσει. Να δούμε ο αρχηγός σας πότε θα μιλήσει...».