ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Τι συζήτησε δημοφιλής παρουσιαστής με το αφεντικό της AGB

Το γεύμα στην παραλία, η αλλαγή ώρας της εκπομπής και τα μονοψήφια

Για ψαράκι στην παραλία με τον άρχοντα των αριθμών Σπύρο Ζαβιτσάνο, εθεάθη τις προηγούμενες ημέρες γνωστός παρουσιαστής με καθημερινή ενημερωτική εκπομπή σε κανάλι εθνικής εμβέλειας.
Προφανώς δεν είναι επιλήψιμο να συντρώγει ένας άνθρωπος της τηλεόρασης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nielsen AGΒ. Το αντίθετο μάλιστα, αφού οι παρατηρήσεις και οι συμβουλές του είναι πάντα χρήσιμες στα πρόσωπα της τηλεόρασης για το πώς συμπεριφέρεται το τηλεοπτικό κοινό.
Βεβαίως η συγκεκριμένη εταιρία της οποίας τις μετρήσεις αποδέχεται το σύνολο των καναλιών,..
διαθέτει τεράστια δύναμη, αφού στην ουσία κατευθύνει μέσω των μετρήσεων τη διαφημιστική δαπάνη και παράλληλα, ανεβάζει και κατεβάζει πρόσωπα και εκπομπές της τηλεόρασης.
Μέχρι σήμερα, παρά τις αποκαλύψεις ορισμένων εκπομπών για την αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος, αλλά και την αξιοπιστία της μεθόδου που ακολουθεί η εταιρία στην ανάλυση της τηλεθέασης, κανένας επισήμως δεν την έχει αμφισβητήσει.

Για να επιστρέψουμε όμως στην είδηση της αρχής… Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος εκπομπάρχης που συνέφαγε με το αφεντικό της Nielsen AGB, το τελευταίο διάστημα δεν ήταν ικανοποιημένος με τα ποσοστά που του έδινε η εταιρία, παρά το γεγονός ότι ήταν λίγο πάνω από τη βάση τις περισσότερες ημέρες… Βεβαίως το ίδιο διάστημα αυξήθηκε κατακόρυφα ο ανταγωνισμός στη συγκεκριμένη ζώνη, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να αλλάξει ώρα η εκπομπή του.
Δυστυχώς όμως η αλλαγή ώρας δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα – προς το παρόν τουλάχιστον, αφού έχει κατρακυλήσει στα μονοψήφια και μάλιστα η… βελόνα έχει κολλήσει πέριξ του 5%!
Πιθανότατα λοιπόν οι συμβουλές του ειδικού περί των αριθμών να ήταν χρήσιμες, ώστε να ξεκολλήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα… αν και ο εν λόγω παρουσιαστής θεωρείται μανούλα στους εντυπωσιασμούς που παγιδεύουν τα βλέμματα των τηλεθεατών!
- από το enimerosi24