ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Γυναίκες δηλητήριο...

Η Άνγκελα Μέρκελ και η Κριστίν Λαγκάρντ, που συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο, αναμένεται να καθορίσουν το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης για την Ελλάδα, καθώς η γερμανική κυβέρνηση επιμένει στην οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα του ραντεβού των δύο ισχυρών κυριών ίσως κρίνουν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων διαμορφώνοντας το πλαίσιο στο οποίο θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Η Γερμανίδα καγκελάριος και η «σιδηρά» κυρία του Ταμείου φέρεται να τα έχουν βρει για το..
ελληνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Welt» της περασμένης εβδομάδας.
Η εφημερίδα έγραφε ότι σε τηλεφωνική τους συνομιλία πριν λίγες ημέρες συμφώνησαν να μην αποχωρήσει το ΔΝΤ και η απαίτηση για ελάφρυνση του χρέους να μετατεθεί για το 2018.
Άλλωστε, οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως η έκβαση της αναμέτρησης ανάμεσα σε ΔΝΤ και Βερολίνο θα είναι συμβιβαστική, με μετάθεση των διαφορών τους ύστερα από τις γερμανικές εκλογές.
Θυμίζουμε πως προχθές στο Eurogroup το Ταμείο και η Γερμανία έβαλαν στο ράφι τις διαφορές τους και ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη νομοθέτηση πρόσθετων προληπτικών μέτρων από την Ελλάδα προκειμένου να διασφαλιστούν τα πλεονάσματα 3,5% μετά το 2018, βαφτίζοντάς τα «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και επιδιώκοντας τη μείωση των συντάξεων, του αφορολογήτου, και αλλαγές στην αγορά εργασίας.
Γι αυτούς τους λόγους η κυβέρνηση έχει στραμμένο το βλέμμα στο τετ-α-τετ, καθώς η σκυτάλη για την εφαρμογή της συμφωνίας της συνόδου της ευρωζώνης την περασμένη Δευτέρα περνά στα χέρια του οικονομικού επιτελείου και των στελεχών του. Χθες ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απευθύνθηκε προς το Βερολίνο σημειώνοντας ότι «τώρα είναι η ώρα και για τη Γερμανία να βαδίσει στον δρόμο του ρεαλισμού».
Η Μέρκελ θα έχει ξεχωριστή συνάντηση και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ενδέχεται να παίξει ρόλο «γεφυροποιού».
Στη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιούνκερ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή.
- Eφημερίδα των Συντακτών