ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Δέκα παρατηρήσεις και μία ερώτηση για τα Εξάρχεια

Όταν η παραμύθα των καναλιών τσαταλιάζει τα νεύρα

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Επειδή έχω βαρεθεί να γράφει για τα Εξάρχεια το κάθε γίδι που ούτε ξέρει κατά που πέφτει η συνοικία, ορίστε μερικές διαπιστώσεις κομπλέ μαζί με μία απορία για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι. Απολαύστε υπεύθυνα:
1) Στα Εξάρχεια έχει τα περισσότερα και τα καλύτερα γκραφίτι. Κι επειδή τα γκραφίτι είναι η φωνή της πόλης, αυτή η φωνή ακούγεται στα Εξάρχεια πιο καθαρά και πιο δυνατά από οπουδήποτε αλλού.
2) Ναι το ξέρουμε ότι οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων δεν μπορούν να πιούν τον καφέ στην πλατεία Εξαρχείων. Επίσης δεν μπορούν να τον πιούν εφοπλιστές, μεγιστάνες, τηλεοπτικοί αστέρες,.. ποδοσφαιρικοί αστέρες, άνκορμεν και ανκοργούμεν κλπ. κλπ. Δεν πειράζει, δίπλα είναι το Κολωνάκι.
3) Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η εφημερίδα που χαλάει κόσμο τις Κυριακές στα Εξάρχεια είναι η «Καθημερινή».
4) Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα σκληρά δοκιμαζόμενα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δεν είναι στα Εξάρχεια είναι στη Νεάπολη. Οι Αθηναίοι το ξέρουν, τα κανάλια όχι.
5) Υπάρχουν καλοί και κακοί αναρχικοί στα Εξάρχεια, υπάρχουν διαβασμένοι και αδιάβαστοι αναρχικοί, υπάρχουν βίαιοι και πασιφιστές. Ιπτάμενοι αναρχικοί υπήρξαν μόνο στη φαντασία των ρεπόρτερ.
6) Τα Εξάρχεια συνεισφέρουν στο τουριστικό ρεύμα της πατρίδας μας. Από τους φυσιοδίφες της εναλλακτικής κουλτούρας ως τους περιφερόμενους μπάχαλους, εκατοντάδες επί εκατοντάδων είναι οι τουρίστες που επισκέπτονται καθημερινά τη γειτονιά.
7) Ηρωίνη και σίσα κατ’ ουσίαν δεν πωλούνται στα Εξάρχεια. Μπάφοι πωλούνται, βεβαίως, αλλά κι αυτοί πολύ πιο διακριτικά μετά απ’ τις πρόσφατες επιχειρήσεις της αστυνομίας.
8) Το 90 % των Εξαρχείων δεν έχει δει και δεν έχει ακούσει συμπλοκές και φασαρίες. Και το 50 % δεν τις έχει μυρίσει καν.
9) Τα πραγματικά περιστατικά παρανομίας είναι σαφώς λιγότερα από εκείνα των γύρω περιοχών. Και οι γυναίκες είναι πολύ πιο ασφαλείς στα Εξάρχεια.
10) Είναι συνοικία που έχει υποδεχθεί με τον καλύτερο τρόπο τους πρόσφυγες. Και με τον πιο αξιέπαινο τρόπο τους φασίστες και τους ναζί.
Και η ερωτησούλα μας για να κλείσουμε:
Αφού τα Εξάρχεια είναι μια αηδία, ένα σίχαμα, μια ξεφτίλα πώς γίνεται να μην υπάρχει ούτε ένα διαμέρισμα ξενοίκιαστο στην περιοχή και τα νοίκια να ανεβαίνουν διαρκώς;

- από το newpost