ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Δημοσιογραφάρα!

Ο K. Μπογδάνος ανέβασε μήνυμα- εξομολόγηση που του έστειλε απόφοιτος Πανεπιστημίου της περιφέρειας που του λέει ότι αξίζουμε τα μνημόνια γιατί κάποιοι επιβάτες στέκονται στην αριστερή πλευρά της κυλιόμενης σκάλας στο μετρό. Και φυσικά για τη μέγιστη δημοσιογραφάρα αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια.
Η πηχτή βλακεία που κατοικεί μονίμως στον εγκέφαλο ορισμένων θεωρεί ότι για να στέκονται όλοι στη δεξιά πλευρά της κυλιόμενης σκάλας είναι αναγκαίο να μειωθούν μισθοί και συντάξεις, να μείνουν άνεργοι καναδυό εκατομμύρια άνθρωποι, να πέφτουν τα λουκέτα βροχή στα μαγαζιά. Κι όλα αυτά για τη θέση τους στη σκάλα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζεται ανάλογης εμβέλειας ασυναρτησία. Για την αντιμετώπιση.. της οικονομικής κρίσης με τραγικά αποτελέσματα στην κοινωνία φταίνε το παράνομο παρκάρισμα, η μη επαρκής ανακύκλωση, η έλλειψη ποδηλατοδρόμων ή ο διάσημος πλέον τυροπιτάς που δεν κόβει απόδειξη. Είναι βαθιά αντιδραστική οπτική που πιστεύει πρώτ' απ' όλα ότι οι οικονομικες κρίσεις παράγονται από τους "ανάγωγους", που πιστεύει επίσης ότι για το πταίσμα του ενός πρέπει το σύνολο να τιμωρηθεί για κακούργημα. Είναι η οπτική που πιστεύει ότι η βίαιη φτωχοποίηση είναι κάποια θεϊκή τιμωρία για τους "αμαρτωλούς πληβείους"
Είμαι βέβαιος ότι η Ελένη Λουκά είναι σε θέση να κάνει πιο σοβαρή οικονομική ανάλυση.

Δ. Σούλτας (fb)