ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Η εισβολή στην ΕΡΤ πίκρανε την Κανέλλη

Επεισοδιακή ήταν η επέτειος για τα 50 χρόνια της δημόσιας τηλεόρασης. Το δελτίο ειδησεων της ΕΡΤ διακόπηκε στον αέρα, το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από εισβολή μελών της ομάδας «Ρουβίκωνας», στο στούντιο. Κατά την εισβολή τραυματίστηκε ένας εικονολήπτης, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 22 προσαγωγές.
Η εισβολή σημειώθηκε τη στιγμή που ο Πάνος Χαρίτος συνομιλούσε με τη Λιάνα Κανέλλη για τα 50 χρόνια της ΕΡΤ. Ομάδα περίπου 20 ατόμων, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι νωρίτερα στο καφενείο της ΕΡΤ, εισέβαλε στο στούντιο, απαιτώντας να διαβάσει ένα κείμενο.
Το σήμα στο δελτίο έπεσε και στη συνέχεια υπήρξαν «διαπραγματεύσεις» τόσο με τον Χαρίτο όσο και με τη Κανέλλη για να διαβαστεί το κείμενο. Μετά από λίγα λεπτά το σήμα επανήλθε, με τον.. παρουσιαστή της ΕΡΤ να ενημερώνει πως η απόπειρα εισβολής έγιναν από τα μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας».
«Με ενόχλησε και με πίκρανε πως τους ζητήσαμε να διαβάσουμε το κείμενο, να το διαβάσω εγώ και δεν δέχθηκαν», δήλωσε η Κανέλλη.
Ανακοίνωση της ΕΡΤ: 
«Τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης γιορτάζει σήμερα η ΕΡΤ και σε αυτή τη γιορτή, εκτός από τους εξαίρετους προσκεκλημένους της, αποφάσισε να συμμετάσχει… απρόσκλητη ομάδα 25-30 αντιεξουσιαστών.
Εισήλθαν βιαίως στο στούντιο όταν η Λιάνα Κανέλλη, καλεσμένη του Πάνου Χαρίτου, μιλούσε για την επέτειο και διέκοψαν για περίπου δέκα λεπτά το δελτίο Ειδήσεων.
Το δελτίο συνεχίσθηκε κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διασφάλισαν τον χώρο εργασίας τους και την περιουσία της εταιρείας.
Η ΕΡΤ συνεχίζει και τις επόμενες ημέρες, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης».
Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
«Με αφορμή την αποψινή παρέμβαση ομάδας αντιεξουσιαστών, που διέκοψε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ημέρα εορτασμού των 50 χρόνων της Ελληνικής Τηλεόρασης, η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει:
Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν έχει ιδιοκτήτες, ανήκει στον ελληνικό λαό. Η ενημέρωση δεν χρειάζεται προστάτες. Την ενημέρωση προασπίζουν οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.»