ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Επιδοτούμενη παραδημοσιογραφία

Με επιστολή του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης προς τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ζητάει να δοθεί διαταγή στην Οικονομική Αστυνομία προκειμένου να διερευνηθούν οι δαπάνες διαφημιστικού και επικοινωνιακού περιεχομένου, των τελευταίων ετών, όλων των εποπτευομένων φορέων του Υπουργείου ΥΠΟΜΕΔΙ.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης προαναγγέλλει ρύθμιση για την πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση, όχι μόνο των κρατικών δαπανών για τη διαφήμιση αλλά και των τραπεζών (δημόσιες σχέσεις, έξοδα προβολής, χορηγίες, εταιρική ευθύνη κ.λπ).
Οι κινήσεις της κυβέρνησης μετά την αποκάλυψη του παραδημοσιογραφικού δικτύου που.. λειτουργούσε επί χρόνια, όπως αποδείχθηκε, και την άσκηση διώξεων στην ομάδα των εκβιαστών, επεκτείνονται προς πολλές κατευθύνσεις. Δεν είναι άλλωστε και δύσκολο να ξεκινήσει αμέσως ο έλεγχος των λογιστηρίων όλων των κρατικών υπηρεσιών, των ΔΕΚΟ και των τραπεζών που διαθέτουν στην αγορά των ΜΜΕ ή όπου αλλού, κονδύλια διαφήμισης, δημοσίων σχέσεων και χορηγιών. Αλλά και τα ταμεία των ΜΜΕ υποθέτουμε ότι πρόκειται να ελεγχθούν για τα σχετικά έσοδα και τις πηγές διαφημιστικού χρήματος.
- διαβάστε ΕΔΩ την συνέχεια του άρθρου του Δημήτρη Τρίμη στην ΕφΣυν