ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Θρίλερ με τη σύλληψη εκδότη και δύο δημοσιογράφων

Αναζητούνται άλλοι τέσσερις για εκβιασμούς - Τι αποκάλυψε ο Π. Τζένος για τη σχέση ενός εκ των συλληφθέντων με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη

Στη σύλληψη ενός εκδότη και δύο δημοσιογράφων προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που φέρονται, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, να εκβίαζαν επιχειρηματίες και ΔΕΚΟ χρησιμοποιώντας τη δημοσιογραφική τους ιδιότητας. Η έρευνα για την εξάρθρωση της ομάδας, που φέρεται να διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρήσεων, διήρκεσε 9 μήνες και ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο φέρεται να εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση .
Τα πρόσωπα που συνελήφθησαν και οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, είναι ο Παναγιώτης Μαυρίκος (φωτογραφία), εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», ο υπεύθυνος τύπου γνωστών ΔΕΚΟ αλλά και της Τράπεζας Αττικής μέχρι σήμερα Παναγιώτης Μουσάς και ο δημοσιογράφος..
και «dealmaker» της εταιρείας που εκδίδει την ηλεκτρονική εφημερίδα Σοφοκλέους In και τη free press εφημερίδα Free Money Χρήστος Φράγκου.
Ο 42χρονος εκδότης είχε αναπτύξει δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια και στον ηλεκτρονικό τύπο προσπαθώντας να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή προς τις τράπεζες και τους δημόσιους οργανισμούς. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι συνήθιζε να ανεβάζει στοχευμένες αναρτήσεις και να γράφει στην εφημερίδα στοχευμένα άρθρα που σκοπό είχαν την εκβίαση συγκεκριμένων προσώπων που βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις. Ένας δεύτερος στόχος ήταν η απόσπαση διαφημιστικών πακέτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες  στον εισαγγελέα θα κληθούν ακόμη 4 άτομα: ένας διαφημιστής που είχε διασυνδέσεις με στελέχη τραπεζών και δήλωνε κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ένας ακόμη εκδότης, ένας διαχειριστής ιστοσελίδας και άλλος ένας δημοσιογράφος.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν φτάσει σε σημείο να κάνουν ως και 40 τηλεφωνήματα την ημέρα στα θύματά τους για να εξασφαλίσουν την είσπραξη χρημάτων.

ΥΓ: O διευθυντής της εφημερίδας Παραπολιτικά Παναγιώτης Τζένος, μιλώντας στο Live News με τον Ν. Ευαγγελάτο αποκάλυψε σχέση ενός εκτός συλληφθέντων με τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη, και έκανε λόγο για εκβιασμούς και εκτόξευση λάσπης ακόμη μέσω τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας.