ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ασκήθηκαν διώξεις στον εκδότη και τους δύο δημοσιογράφους

Με χειροπέδες στον εισαγγελέα ο Π. Μαυρίκος
Ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στον «λαθρόβιο» εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκο (εφημερίδα «Ακρόπολη» κλπ), στον υπεύθυνο τύπου γνωστών ΔΕΚΟ και της Τράπεζας Αττικής, Παναγιώτη Μουσά και στον δημοσιογράφο Χρήστο Φράγκου (Σοφοκλέους In, Free Money).
Οι τρεις είχαν συλληφθεί το απόγευμα της Δευτέρας από τη Δίωξη Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και η δίωξη αφορά σε ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία, καθώς και για δωροδοκία.
Επιπλέον στον εκδότη Π. Μαυρίκο, ασκήθηκε ποινική δίωξη  για παράβαση του νόμου περί όπλων. Και οι τρεις πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.
Η έρευνα της αστυνομίας διήρκησε 9 μήνες και οι αρχές έχουν συγκεντρώσει πλήρες υλικό αναφορικά με τη δράση κυκλώματος που κινούνταν στο χώρο της..
παραδημοσιογραφίας, «πουλώντας» πολιτικές άκρες.
Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία στελέχους δημόσιας επιχείρησης το οποίο εκβίαζαν για να τους δώσει διαφήμιση λέγοντας πως όχι μόνο θα δυσφημήσουν την ίδια και τη δημόσια επιχείρηση, αλλά άφηναν να αιωρούνται απειλές κατά της οικογένειάς της και του παιδιού της. τολέας του αρνείται την εμπλοκή του στην όλη υπόθεση.
«Περιμένω για να δούμε ποιες είναι οι κατηγορίες» είπε ο δικηγόρος του Μαυρίκου, Αλ. Κούγιας και έκανε λόγο για προσπάθεια κάποιων που έχουν θιγεί από δημοσιεύματα να μετατρέψουν σε εκβιαστή τον εντολέα του. Ο Κούγιας αμφισβήτησε τη σοβαρότητα των στοιχείων και χαρακτήρισε τις συνομιλίες «περισσότερο σενάριο», τις οποίες όπως είπε αστυνομικοί κατέγραψαν αποσπασματικά.