ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μιλάει και ο Γιάννης Πρετεντέρης...

...Και αρθρογραφεί περί χαμηλών κυκλοφοριών της Εφημερίδας των Συντακτών προχωρώντας, μόνος του, σε αυθαίρετες προσθαφαιρέσεις.
«Οι δύο εφημερίδες που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ («Η Αυγή» και «Η Εφημερίδα των Συντακτών») πουλάνε αθροιστικά κάθε μέρα περίπου 11.000 φύλλα, το 12% της κυκλοφορίας των ημερήσιων εφημερίδων.  Το Σάββατο φτάνουν περίπου τα 17.000 φύλλα, πάλι 12% της συνολικής κυκλοφορίας», γράφει ο Γιάννης Πρετεντέρης στο προχθεσινό Βήμα της Κυριακής.
Ας αφήσουμε το αυθαίρετο συμπέρασμά του πως η Εφημερίδα των Συντακτών υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, δικαίωμά του να το πιστεύει. Πολλοί το λένε, άλλωστε, πάρα πολλοί. Στον ΣΥΡΙΖΑ μέσα βέβαια δεν έχουν ακριβώς την ίδια άποψη, αλλά τέλος πάντων.
Όντως η Εφημερίδα των Συντακτών (τριών ετών) έχει μικρότερη κυκλοφορία από τα ΝΕΑ (εβδομήντα και βάλε ετών). Ειδικά το Σάββατο με 15-16 χιλιάδες φύλλα «πιάνει» τα 2/3 της.. κυκλοφορίας των ΝΕΩΝ, η οποία κυμαίνεται στις 23-24 χιλιάδες συνήθως.
Βέβαια, μία-δύο φορές προσθέσαμε κι εμείς μία σαββατιάτικη προσφορά (όπως κάνουν κατά κόρον τα ΝΕΑ) και αναδειχθήκαμε πρώτοι στην κυκλοφορία, αλλά τι τα θες, ας αφήσουμε τον Γιάννη Πρετεντέρη στην ησυχία του.
Χώρια που δεν έχουμε μεσοτοιχία με το Mega να μας διαφημίζει δωρεάν όλη την εβδομάδα -πολλές φορές η διαφήμιση των εφημερίδων του ΔΟΛ γίνεται και εν είδει ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του Megaλου καναλιού, κάτι το οποίο απαγορεύει ρητώς η ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία.
Ούτε δικό μας ραδιόφωνο διαθέτουμε φυσικά, όπως το Βήμα 99.5, να μας παίζει από το πρωί χωρίς να μας... θάβει, όπως κάνει με τα ΝΕΑ καθημερινά. 
Αν παιζόταν το παιχνίδι επί ίσοις όροις ίσως τα πράγματα να ήταν λίγο διαφορετικά.
Άλλωστε η εκπομπή του κ. Πρετεντέρη, η Ανατροπή, τα πάει (τόσο) θαυμάσια.
Ήταν τελευταίος τις Δευτέρες, άλλαξε μέρα, πήγε Τρίτη μήπως σώσει την παρτίδα. Και πάλι τελευταίος βγαίνει, κάτι 6-7% συγκεντρώνει, όταν ο Σκάι απέναντί του είναι μερικές φορές και τρεις φορές παραπάνω.
Στις ώρες τους, έτσι; Γιατί στις άλλες ώρες, εκτός Πρετεντέρη, το Mega έχει διπλάσια ποσοστά από το Σκάι.
Πάρε τον Πρετεντέρη στο πρόγραμμά σου να βρεις προκοπή.

Δημήτρης Κανελλόπουλος (ΕφΣυν)