ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Παζάρια παρασκηνίου και 24ωρες «εκτονώσεις»

Πρωτοβουλία για την Ανατροπή: Απεργιακός αγώνας διαρκείας στα ΜΜΕ τώρα - Όλοι στη συνέλευση της ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη, με 24ωρη απεργία

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το σχέδιο κυβέρνησης και δανειστών, το οποίο ολοκληρώνει τη μνημονιακή κατεδάφιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Οι προτάσεις περί διαλόγου όχι απλώς είναι προσχηματικές, αλλά έχουν στόχο να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, ώστε να βρεθούμε προ τετελεσμένων και μετά να μας λένε κουνώντας το κεφάλι ότι είναι πια πολύ αργά για δάκρυα...
Οι πλειοψηφίες των περισσότερων συνδικαλιστικών Ενώσεων στα ΜΜΕ είναι συνένοχες στο έγκλημα που συντελείται, ενώ έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζουν στην πράξη το Τρίτο Μνημόνιο, όπως φάνηκε από το “πραξικόπημα” στον ΕΔΟΕΑΠ. Είναι φανερό ότι δεν θέλουν να υπάρξει καμία ουσιαστική αντίδραση και εξαντλούνται σε παζάρια παρασκηνίου, σε δήθεν σκληρές δηλώσεις.. άνευ ουσίας και σε 24ωρες “εκτονώσεις”, χωρίς σχέδιο και συνέχεια.
Οι εργαζόμενοι στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι, οι διοικητικοί, οι τεχνικοί, οι φωτορεπόρτερ και όλες οι ειδικότητες, μισθωτοί και μπλοκάκηδες, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι, οφείλουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Για να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται, να αποκαλύψουν και να ανατρέψουν τη συμπαιγνία σε βάρος του κόσμου της εργασίας. Για να επιβάλουν στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες και όχι εκείνες του κεφαλαίου, των εργοδοτών και του κουαρτέτου.
Η έκτακτη γενική συνέλευση που συγκαλεί – με μεγάλη καθυστέρηση και απρόθυμα – η ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, είναι ευκαιρία για τους “κάτω”, στην προσπάθεια να δοθεί η αναγκαία δυναμική απάντηση στους σχεδιασμούς των “πάνω”. Γι' αυτόν τον λόγο, είναι αναγκαίο να κηρυχθεί 24ωρη απεργία και όχι η 5ωρη στάση εργασίας που έχει αναγγελθεί, ώστε να δοθεί η ευκαιρία ουσιαστικής συζήτησης και να μην επαναληφθούν τα γνωστά εκφυλιστικά φαινόμενα.
Η συνέλευση οφείλει να λάβει σαφή απόφαση για άμεση κήρυξη απεργιακού αγώνα διαρκείας, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους όλης της χώρας που επιμένουν να αντιστέκονται. Ταυτόχρονα, να εκλέξει ένα συντονιστικό το οποίο θα έχει την αποφασιστική ευθύνη για την οργάνωση του αγώνα, απαλλαγμένο από τα βαρίδια και τις εξαρτήσεις της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, το συντονιστικό μπορεί και πρέπει να συμμετέχει, το Σάββατο 27 του μήνα, στη σύσκεψη που έχει καλέσει η ΠΟΕΣΥ με τη συμμετοχή των ΔΣ όλων των Ενώσεων – υπαναχωρώντας προκλητικά από την προηγούμενη απόφαση για μια έκτακτη συνδιάσκεψη όλου του κλάδου, ανοιχτή σε κάθε εργαζόμενο, αλλά και σε όλη την κοινωνία.
Τώρα είναι η ώρα!
Μπορούμε να τους ανατρέψουμε!
Είμαστε οι πολλοί, είναι οι λίγοι!
Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα καταχτιούνται!

 
Πρωτοβουλία για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι)