ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Eίμαστε δυό, είμαστε τρεις, είμαστε εν τέλει... δεκατρείς

Για την χθεσινή συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στα ΜΜΕ
Η παθογένεια των  δημοσιογραφικών Ενώσεων, επί δεκαετίες συσσωρευμένη,  ήταν αυτό που χαρακτήρισε χθες την  θλιβερή συγκέντρωση των δημοσιογράφων στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και την  πορεία προς την Βουλή.
Από τα 15.000 μέλη των Ενώσεων εργαζομένων στον Τύπο, 400-500 το πολύ, συμμετείχαν την  σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας, για το εργασιακό μέλλον μας  και το ασφαλιστικό μας.
Η ΕΣΗΕΑ ήταν ουσιαστικώς απούσα, χωρίς πανό, χωρίς οργανωμένο μπλοκ, με ελάχιστη συμμετοχή μερικών δεκάδων συναδέλφων. Ζοφερό απότοκο χρόνων κρίσης και παρακμής στο επάγγελμα Στην Ακαδημίας κάτω από την ΕΣΗΕΑ, όσοι συνάδελφοι πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ,..
 συγκεντρώθηκαν μόνοι τους, στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου, και έκαναν δική τους πορεία, όχι προς την Βουλή, αλλά στην αντίθετη κατεύθυνση, μου είναι άγνωστο που…
Ιδιομορφία της ελληνικής συνδικαλιστικής πραγματικότητας…
Στην Βουλή, 200 μέτρα παραπάνω,  έφτασαν μερικές δεκάδες άνθρωποι, με κυρίαρχη συζήτηση, αν πρέπει να διακοπεί η κυκλοφορία στην Β. Σοφίας ή να διαδηλώσουμε φρόνιμα στα πεζοδρόμια.
Φυσικά δεν φταίνε οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι. Η έλλειψη εμπιστοσύνης στα επαγγελματικά Σωματεία μας, δεν είναι  τυχαία. Δεκαετίες πολιτικής και οικονομικής διαπλοκής έχουν τραυματίσει ανεπανόρθωτα το κύρος των Ενώσεων.
Μία συνάθροιση Διοικήσεων και συνταξιούχων θύμιζε το σημερινό…
Π. Πικραμένος, μέλος ΔΣ της ΕΣΠΗΤ (fb)

 * H φωτογραφία είναι από το harddog ΕΔΩ