ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Γενική 24ωρη απεργία στο χώρο των ΜΜΕ

Αύριο Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και πραγματοποιούν 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό, οι  Συνεργαζόμενες  Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, μετά και τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του αγγελιοσήμου διατρανώνουν προς κάθε κατεύθυνση την απόφασή τους για την θωράκιση και οχύρωση του  αγωνιστικού μετώπου των εργαζομένων στα ΜΜΕ της χώρας ενάντια στην συντονισμένη εκ μέρους των δανειστών, των  κυβερνήσεων και της εργοδοσίας ισοπεδωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εναπομείναντος εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος.
ΣΕ σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:..

Επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι το Ασφαλιστικό είναι μείζον θέμα για τον κλάδο αφού εντάσσεται στην γενικότερη κατεύθυνση διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της μετατροπής, ενός κοινωνικού δικαιώματος σε ατομική υπόθεση. Αποτελεί ενιαία πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ  κατ' απαίτηση της εργοδοσίας συνολικά, η  βίαιη ενοποίηση των Ταμείων και των παροχών με στόχο τη συρρίκνωση των συντάξεων, της πρόνοιας, της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς τα ελάχιστα όρια. Ειδικότερα, στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το κράτος δεν είχε και δεν έχει συμμετοχή στη χρηματοδότησή του, ενώ αντίθετα έχει δημεύσει τα αποθεματικά του κατά 53% με το PSI. Σημειώνεται ότι, ήδη από το 2008 το 10% του αγγελιοσήμου αποδίδεται υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).
Ο αγώνας για την προάσπιση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και του αγγελιοσήμου, του θεμελιώδους πόρου των Ταμείων μας, καθίσταται περισσότερο από ποτέ, επιβλητικά αναπότρεπτος μέχρι τέλους για την διατήρηση όχι μόνο των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων αλλά και της επιβίωσης των ίδιων των Ταμείων μας, η απειλή της οποίας είναι ήδη ορατή.
Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ:
    Διεκδικούμε
  • μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας Κοινωνική Ασφάλιση (κύριες και επικουρικές συντάξεις), Πρόνοια, Υγεία (ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη), με βάση τις σύγχρονες αληθινές κοινωνικές ανάγκες
  • τη διατήρηση του ΕΤΑΠ ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ, με ένταξη στην ασφάλιση όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Mέσα Μαζικής Ενημέρωσης (new media)
  • τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας
Καλούμε τον Κλάδο σε αγωνιστική ετοιμότητα με παράλληλη διασφάλιση και περιφρούρηση των όποιας μορφής κινητοποιήσεων, συνεχή ενημέρωση των εργαζομένων του Κλάδου, και διασφάλιση της ενημέρωσης του συνόλου του λαού.
  •   ΝΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
  •   ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
  • ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ
  •   ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις καλούν όλους τους συναδέλφους
·       να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 2 /12/2015
·       Να δώσουν αγωνιστικό παρών στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ – Ακαδημίας 20  και στην  πορεία που θα ακολουθήσει

Τα Δ.Σ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ & ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ