ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Τι φοβάται ο Σταύρος Ψυχάρης;

- Γιατί οι δηλώσεις Τσίπρα τάραξαν το αφεντικό του ΔΟΛ 
- Το μιντιακό σύστημα που ξεψυχά και το πρωτοσέλιδο των Νέων για διώξεις που έρχονται

Ταράχτηκε ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ και του Mega Σταύρος Ψυχάρης, με τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα (στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ) ότι δηλαδή «το μιντιακό σύστημα ξεψυχά και βρυχάται γιατί η δικαιοσύνη άρχισε ελέγχους για τα δάνεια των τραπεζών».
Και μάλλον του κακοφάνηκε το ότι ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η δικαιοσύνη από δω και στο εξής θα λειτουργεί απρόσκοπτα, χωρίς παρεμβάσεις...
Εκείνο όμως που μάλλον του κόστισε περισσότερο ήταν η ατάκα Τσίπρα που είπε  ότι  «κάποτε τις κυβερνήσεις τις ανέβαζε και τις κατέβαζε το παλάτι. Τώρα το παλάτι μας τελείωσε». Αυτό..
«το παλάτι μας τελείωσε» (δεδομένου κι ότι ο Ψυχάρης δίνει σε συνέχειες το «άρλεκιν» της αυτοβιογραφίας του Κοκού) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Σίγουρα όμως ο Ψυχάρης κάτι διέκρινε στις δηλώσεις Τσίπρα κι αυτό το κάτι τον ανάγκασε να δημοσιεύσει στην πρώτη σελίδα των ΝΕΩΝ «βαρυσήμαντο» άρθρο-παρέμβαση περί της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, όπου σημειώνεται χαρακτηριστικά:
«(...) Με τη χθεσινή τοποθέτησή του στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ευρέως την εντύπωση ότι προεξοφλεί διώξεις.  Οτι δηλαδή προαναγγέλλει την κρίση της Δικαιοσύνης για υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τις οποίες ουδείς, σε μια δημοκρατία, εκφέρει γνώμη – πόσω μάλλον αυτός που έχει την εξουσία – και μάλιστα δημοσίως.  (...) Πρόκειται για τη δεύτερη φορά, σε δύο μήνες, που η κυβέρνηση προαναγγέλλει διώξεις. Την πρώτη φορά η πρόβλεψη είχε επιβεβαιωθεί μέσα σε λίγες ώρες.»
Αλήθεια, τι φοβάται ο Σταύρος Ψυχάρης και παρεμβαίνει ευθέως για δηλώσεις Τσίπρα, με τεράστιο πρωτοσέλιδο άρθρο;
Θυμίζουμε ότι το αφεντικό του ΔΟΛ έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί στις 14 Δεκεμβρίου για τα επονομαζόμενα «θαλασσοδάνεια» που έχουν χορηγηθεί όχι μόνο στον Οργανισμό αλλά και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του. Ο Ψυχάρης είχε κληθεί σε κατάθεση (στις 13 Νοεμβρίου) με την ιδιότητα του ύποπτου για τη διάπραξη του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Για την απιστία ελέγχονται ως φυσικοί αυτουργοί, στελέχη των επίμαχων τραπεζών (ήδη κληθεί από τους εισαγγελείς ως ύποπτοι περίπου σαράντα πέντε τραπεζικοί), που ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τα θαλασσοδάνεια σε επιχειρήσεις ΜΜΕ..