ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Υποτροφίες για το Berkeley της Καλιφόρνιας

Η Γιάννα Αγγελοπούλου μαζί με το Clinton Global Initiative University, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της συμμετοχής Ελλήνων φοιτητών σε ενέργειες κοινωνικής δράσης και επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, στηρίζει για τέταρτη φέτος χρονιά συμμετοχές φοιτητών σε πρόγραμμα διεθνούς ευαισθητοποίησης και κατάρτισης για το 2016. To CGIU 2015 θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνιας (1-3 Απριλίου 2016)
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες, καθώς και η αίτηση συμμετοχής, παρέχονται στο..
  www.angelopouloscgiu.org
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι στο τελευταίο έτος σπουδών τους ή σε μεταπτυχιακό επίπεδο (όχι επίπεδο διδακτορικού) σε Ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε γνωστικά αντικείμενα με συνάφεια προς τους στόχους που περιγράφονται στην συνέχεια και με πλήρη λειτουργική γνώση Αγγλικών (καθώς οι εργασίες του Προγράμματος είναι στα Αγγλικά).
Το πρόγραμμα αφορά αυτή την φορά φοιτητές που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στους τομείς:
  • της στροφής προς τον πρωτογενή τομέα και καλλιέργειες πρότυπες ή/και περιβαλλοντικά φιλικές
  •  πρωτοβουλιών δημόσιας υγείας
  • ανάδειξης και εφαρμογής καινοτομιών, με στόχο την επιχειρηματικότητα και την δημιουργία θέσεων εργασίας
Σημειώνεται ότι η εμπειρία έχει δείξει πως τα προτεινόμενα σχέδια λειτουργούν καλύτερα όταν αναλαμβάνονται από ομάδες. Σημειώνεται επίσης ότι προτίμηση θα δοθεί σε εκείνες τις προτάσεις που περιλαμβάνουν το στοιχείο της βιωσιμότητας, καθώς και σε όσες επιδιώκουν την επίτευξη
συνεργειών με άλλες δράσεις.