ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Να σταματήσει ο κατήφορος της Ένωσης

Νταουντάκη, Κυρίτσης
Ανακοίνωση των Eνωμένων Δημοσιογράφων για την κατάσταση στην ΕΣΗΕΑ

"Συμπληρώνονται 6 μήνες από τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΣΗΕΑ. Έξι μήνες με αλλεπάλληλες άκαρπες συνεδριάσεις των νέων μελών του Δ.Σ. (όσο νέων μπορεί να είναι μετά από… μισό χρόνο), και η ΕΣΗΕΑ έχει φτάσει στα πρόθυρα της αποσύνθεσης. Δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει ούτε συνδικαλιστικά, αλλά ούτε και διοικητικά, έχοντας περιέλθει σε οικονομική ασφυξία, αφού έληξαν οι διαπιστεύσεις αυτών που έχουν δικαίωμα υπογραφής για τις συναλλαγές με τις τράπεζες και το Δημόσιο.
Έτσι, η ΕΣΗΕΑ όχι μόνο δεν είναι σε θέση να καταβάλλει τους μισθούς και τα δώρα του προσωπικού και να δώσει τα εορταστικά βοηθήματα στους ανέργους συναδέλφους, αλλά κινδυνεύει να κληθεί να πληρώσει γύρω στις 690.000 ευρώ, που αποτελούν την τελευταία δόση προς τους ανέργους..
δημοσιογράφους και τα πιστοποιημένα ΚΕΚ, στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης 872 ανέργων μελών. Το τελευταίο συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει συγκροτημένη διοίκηση, που θα προχωρήσει τις διαδικασίες εκταμίευσης.
Από την επομένη των εκλογών του περασμένου Ιουνίου, οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι προτείναμε αυτό που επιτάσσει η απλή αναλογική: Συγκρότηση αναλογικού-αντιπροσωπευτικού προεδρείου. Δυστυχώς μόνο δύο παρατάξεις το αποδέχτηκαν, εκ των οποίων μόνο η μία με πράξεις. Η δεύτερη περιορίστηκε σε ευχολόγια…
Προτείναμε, σαν ύστατη λύση, τη συγκρότηση προεδρείου υπό τη Νανά Νταουντάκη ή τον Χρ. Κυρίτση, που είναι τα παλαιότερα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά ούτε αυτή η πρότασή μας έγινε δεκτή.
Κατόπιν αυτών, οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι ζητούν από όλους όσοι απορρίπτουν τις προτάσεις μας, να συγκροτήσουν το ταχύτερο προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ –αφού πιστεύουν ότι μπορούν να το καταφέρουν–, για να σταματήσει ο κατήφορος της Ένωσης. Τα προβλήματα που προαναφέρθηκαν, αλλά και οι αγώνες που επίκεινται για τα ανοιχτά ζητήματα του κλάδου, με κορυφαίο το Ασφαλιστικό και τον πόρο των Ταμείων μας, το Αγγελιόσημο, επιβάλλουν να δοθεί λύση. Όχι τώρα, χθες.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ"