ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Κινητοποιήσεις ενάντια σε κοπές δέντρων στη Θεσσαλονίκη: Σε βίαιες προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία [video]

Σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν το πρωί μέλη οικολογικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν κοπές δέντρων, σύμφωνα με απόφαση που είχε λάβει προηγουμένως η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.
Ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα, διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο και πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία επιχείρησαν να εμποδίσουν το έργο των συνεργείων του δήμου Θεσσαλονίκης. Κλήθηκε η αστυνομία, που προχώρησε σε 14 προσαγωγές διαδηλωτών. Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις τους πήραν στην κυριολεξία σηκωτούς και τους μετέφεραν στα περιπολικά.
Ανάμεσά τους, είναι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Τα δέντρα αυτά (41 λεύκες) χαρακτηρίζονται επικίνδυνα από τον δήμο και γι’ αυτό αποφασίστηκε η κοπή τους και η αντικατάστασή τους με διπλάσιο αριθμό δέντρων, «υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης».
Κατά της απόφασης κοπής, ομάδες οικολόγων είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ζητώντας να «παγώσουν» οι εργασίες, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.