ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Σε "γραμμή Πορτοσάλτε" ο Μητσοτάκης...


Ομαδικά πυρά από την αντιπολίτευση στη χυδαιότητα περί «θυσίας των παιδιών» 

Προκλητικός ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του στο Μαρούσι με πυρά από την αντιπολίτευση για το εξωφρενικό περί «θυσίας των παιδιών». Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες χοντροκομμένες τοποθετήσεις δημοσιογράφων για την τραγωδία των Τεμπών δεν πτόησαν τον πρωθυπουργό που επανέλαβε το εξωφρενικό περί «θυσίας των παιδιών» μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την οργή.
Από το Μαρούσι, στην πρώτη εξόρμησή του μετά το δυστύχημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε «θυσία των παιδιών στα Τέμπη» αναφερόμενος στο έγκλημα με τους τουλάχιστον 57 νεκρούς.

«Ξέρω ότι το κλίμα στην ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες είναι πολύ βαρύ. Και ξέρω ότι όλοι μας είμαστε στεναχωρημένοι, θυμωμένοι, οργισμένοι γι' αυτό το τραγικό ατύχημα το οποίο στοίχισε τις ζωές σε 57 συμπολίτες μας, ανάμεσά τους πολλά νέα παιδιά. Και ξέρω πολύ καλά, φίλες και φίλοι, ότι η καλύτερη δικαίωση για τη θυσία αυτών των παιδιών είναι να εξασφαλίσουμε ότι αυτό το οποίο έγινε στα Τέμπη δεν θα ξαναγίνει ποτέ στη χώρα μας», ήταν τα λόγια του πρωθυπουργού που όπως αναμενόταν ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

«Δεν νιώθει στο παραμικρό τις ευθύνες του»

«Η αδιανόητη αναφορά του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πως ενώ κυβερνά 4 χρόνια δεν νιώθει στο παραμικρό τις ευθύνες του» σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Πόπη Τσαπανίδου με την υποσημείωσε πως «η απώλεια 57 νέων ανθρώπων στα Τέμπη δεν είναι ''θυσία'', αλλά έγκλημα».
Σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει συγκεκριμένα ότι «ο εδώ και 17 μέρες κρυπτόμενος κ. Μητσοτάκης, μετά την χυδαία αποποίηση ευθυνών, εμφανίστηκε σήμερα υπό τις οδηγίες του Αμερικάνου επικοινωνιολόγου του στο Μαρούσι, υπό την προστασία διμοιριών των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ καθώς και μεταφερόμενων οπαδών της ΝΔ που εμφανίστηκαν ως δήθεν ‘κάτοικοι που τον επευφημούσαν’».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η χυδαία υποκρισία του δεν επιβεβαιώνεται μόνο από τη σπουδή του αποκλειστικά για την επικοινωνία και την ψηφοθηρία πάνω στην τραγωδία. Ούτε από το γεγονός ότι κυβερνά 4 χρόνια με ρουσφέτια και αναξιοκρατία και τώρα θυμήθηκε δήθεν να τα βάλει με το πελατειακό και αναχρονιστικό κράτος».
«Επιβεβαιώνεται», προσθέτει, «και από το θράσος του να μιλήσει για ‘δικαίωση των θυμάτων’ των Τεμπών, την ώρα που για να αποποιηθεί των ευθυνών του έχει βάλει τον κ. Γεραπετρίτη να λέει χυδαία ψέματα πως το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργούσε, για να διαψευσθεί από εργαζόμενους, τον ΟΣΕ, σταθμάρχες και εν τέλει και τηλεοπτικά συνεργεία που αποκαλύπτουν ένα γιαπί εκεί που μέχρι τον Ιούλιο του 2019 υπήρχε το κέντρο τηλεδιοίκησης».

«Βαρύτατες ευθύνες του επιτελικού του χάους»

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. τονίζει ότι «η προστασία της ζωής των πολιτών είναι υπέρτατο χρέος και δεν μπορεί να λογίζεται ως "θυσία" για να κάνουν οι εκάστοτε κυβερνώντες τα αυτονόητα».
Κλιμακώνει, δε, την κριτική του σημειώνοντας πως «δίχως να αναλαμβάνει τις βαρύτατες ευθύνες του επιτελικού του χάους, που απέτυχε παταγωδώς, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως προοδευτικός εκσυγχρονιστής. Δεν μπορεί όμως να αντιμετωπίσει το βαθύ κράτος ένας από τους βασικούς εκπροσώπους του».
«Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον ταυτιστεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πρωθυπουργός που αποδείχτηκε πρωταθλητής του πελατειακού κράτους και του καθεστωτισμού», καταλήγει το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ..

«Πρόκληση και προσβολή»

«Είναι πρόκληση και προσβολή ο θάνατος των 57 ανθρώπων στα Τέμπη να βαφτίζεται "θυσία", έγκλημα ήταν στον βωμό του κέρδους και με ενόχους όλους εκείνους που υπηρέτησαν αυτές τις πολιτικές και διαχειρίστηκαν το -εχθρικό για τον λαό και τις ανάγκες του -σημερινό κράτος», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μαρούσι.
«Αυτή ακριβώς είναι η "παλιά Ελλάδα" που πρέπει να αλλάξει, μέρος της οποίας είναι και ο κύριος Μητσοτάκης και όλοι όσοι προσπαθούν να αφήσουν στο απυρόβλητο και τελικά να "δικαιώσουν" τη συνέχιση της ίδιας εγκληματικής πολιτικής», προσθέτει το ΚΚΕ.

«Ήταν δολοφονία»

«Σε "γραμμή Πορτοσάλτε" εμφανίστηκε ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά μετά τα Τέμπη και μίλησε για "θυσία" των παιδιών που σκοτώθηκαν στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Δεν ήταν θυσία κ. Μητσοτάκη, ήταν δολοφονία! Ντράπηκε και η ντροπή, όχι όμως ο Πρωθυπουργός της Μητσοτάκης Α.Ε..» το σχόλιο του υποψήφιου βουλευτή του ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδη.

Στο πλάι του πρωθυπουργού στο Μαρούσι βρέθηκαν κυβερνητικά στελέχη όπως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η προσωπική του ασφάλεια, αλλά... και πάνοπλες δυνάμεις ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται έντονο κλίμα αστυνομοκρατίας στην περιοχή.
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη περίμενε και μία... «έκπληξη». Δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ προκειμένου να πραγματοποιήσουν αντισυγκέντρωση διαμαρτυρίας φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα και απαιτώντας την αποχώρηση του ίδιου και των δυνάμεων καταστολής από την περιοχή.