ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Βίντεο ντοκουμέντο - Απρόκλητη επίθεση και αστυνομική βία για να διαλύσουν τη διαδήλωση


Γερανός της ΕΛΑΣ παραλίγο να πατήσει κόσμο στην Ακαδημίας

Για μια ακόμα φορά οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν μια ειρηνική διαδήλωση για την τραγωδία των Τεμπών. Το βίντεο ντοκουμέντο του avgi.gr και του Κώστα Παπαντωνίου κατέγραψε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών που ειρηνικά διαμαρτύρονταν για την κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.



Όπως φαίνεται οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν με μοναδικό στόχο να διαλύσουν την πορεία.
 


Στα βίντεο ακούγονται οι φωνές των διαδηλωτών που απευθύνονται στα ΜΑΤ και τους ρωτούν με ένταση γιατί χτυπούν τον κόσμο ενώ άνθρωποι όλων των ηλικιών τρέχουν να γλιτώσουν από τη μανία των αστυνομικών δυνάμεων.

H ΕΛΑΣ όχι μόνο έδερνε τον κόσμο που «βούλιαξε» το κέντρο της Αθήνας για την τραγωδία στα Τέμπη, αλλά με τα οχήματά της έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα των διαδηλωτών.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, αστυνομικός που οδηγούσε τον γερανό της ΕΛΑΣ παραλίγο να πατήσει τους διαδηλωτές στην οδό Ακαδημίας. Μάλιστα έπεσε σκόπιμα πάνω σε ομάδα ατόμων που μετακινούσε κάδο απορριμάτων.