ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Δριμεία κριτική κατά Μητσοτάκη από την «Καθημερινή»


Με ένα ιδιαίτερο σκληρό άρθρο η «Καθημερινή», η ιστορική εφημερίδα που απηχεί τις θέσεις της συντηρητικής παράταξης ασκεί σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το πολυνομοσχέδιο -«σκούπα» στο οποίο εκτός της ιδιωτικοποίησης του νερού, συμπεριλαμβάνονται πλείστα αντιπεριβαλλοντικά άρθρα προς τέρψη ιδιωτικών συμφερόντων.
Στον κύριο άρθρο της η εφημερίδα «Καθημερινή» επισημαίνει ότι «η οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου – εκτρώματος είναι επιβεβλημένη σε μια στιγμή που οι πολίτες θέλουν τον πρωθυπουργό να νομοθετεί και να κυβερνά χωρίς συμβιβασμούς με το χθες, πιστός σε όσα πρέσβευε ως βουλευτής».
Παράλληλα, επισημαίνει ότι «αποτελεί ένα παράδειγμα πολύ κακής τοποθεσίας» και εξηγεί πως πολλές διατάξεις του δίνουν «την εντύπωση ικανοποίησης σειράς ρουσφετιών και φωτογραφικών διατάξεων».
Το εν λόγω πολυνομοσχέδιο ουσιαστικά συγχωνεύει τρία επιμέρους νομοσχέδια (1. μετατροπή της ΡΑΕ σε ΡΑΑΕΥ, 2. προστασία περιβάλλοντος και 3. ΑΠΕ & ενεργειακές κοινότητες) σε ένα. Εμπεριέχει αμφιλεγόμενες διατάξεις όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, αγγίζοντας τα όρια της παραβίασης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.