ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Περίοδος ψυχρότητας στις σχέσεις της «Καθημερινής» με το Μαξίμου


Εδώ και αρκετό καιρό ομολογουμένως υπάρχει μια «στροφή» της Καθημερινής σε σχέση με την αντιμετώπιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αν και γνωρίζω κάμποσα θα αποφύγω να σας διηγηθώ διάφορες ιστορίες που έχουν λάβει χώρα μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων μέχρι και σήμερα. Προχθές η ναυαρχίδα του Φαλήρου, με κύριο άρθρο (μεγαλύτερο του κανονικού σε έκταση) αποφάσισε να ασκήσει δριμύτατη κριτική στο νομοσχέδιο Σκρέκα. Οπως γράφει η στήλη BigMouth του powergame: "Αν και αυτό που ανέδειξε η εφημερίδα ήταν (δήθεν) η ιδιωτικοποίηση των νερών, προσωπικά, έχω τη βεβαιότητα ότι η αφορμή για την επίθεση της Καθημερινής βρίσκεται κάπου άλλου. Για να ακριβολογώ, έχω την αίσθηση, αν όχι τη βεβαιότητα ότι κάποιο άλλο άρθρο του πολυνομοσχεδίου Σκρέκα, πάτησε κάποιον κάλο. Και επειδή η πιάτσα είναι σχετικά μικρή δεν σας κρύβω ότι είμαι σχετικά κοντά στο να εντοπίσω τον κάλο".
Πάντως οι σχέσεις της Καθημερινής με το Μέγαρο Μαξίμου διανύουν περίοδο ψυχρότητας. Μάλιστα, ο εκδότης Θέμης Αλαφούζος (σε αντίθεση με τον αδερφό του Γιάννη) δείχνει να μην επιθυμεί τις γέφυρες με τον Μητσοτάκη.