ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Mήνυμα Βαρουφάκη: H κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα


Στη σύλληψη ενός 17χρονου, αλλά και την ταυτοποίηση ακόμη δύο ατόμων για την επίθεση στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 το βράδυ της Παρασκευής σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, προχώρησε η αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και ήταν το πρόσωπο που τράβηξε βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη, με αποτέλεσμα να σπάσει τη μύτη του και να του τοποθετηθεί νάρθηκας.
Η προσαγωγή του έγινε στο Μαρούσι και οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν ήταν μεταξύ των ατόμων που χτύπησαν τον γραμματέα του ΜέΡΑ25. Όπως αναφέρεται, είναι γνωστό πρόσωπο για «συμμετοχή σε επεισόδια».
Ωστόσο χθες, ο ίδιος ο Γ. Βαρουφάκη,ς αναφερόμενος σε όσα βίωσε, υπήρξε απόλυτα ξεκάθαρος. «Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο» και συμπληρώνοντας πως «δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει».
Εντελώς διαφορετική εικόνα έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ώρες μετά το συμβάν και αφού ταυτοποιήθηκαν οι δράστες.
Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος, σε ανάρτηση του στο Twitter, έγραψε χαρακτηριστικά:
«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες της επίθεσης στον προεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν δεν βολεύει κάποιους…».
Η τελευταία επισήμανση του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Βαρουφάκη που σε αυστηρό τόνο προειδοποίησε να μη γίνει προσπάθεια εκμετάλλευσης και σπέκουλας.
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε: «Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».