ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Καρέ καρέ η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη - Απολογείται ο 17χρονος


Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα ο 17χρονος συλληφθείς για την επίθεση στον Γιάννη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια. Ο ανήλικος αντιμετωπίζει τις βαριές κακουργηματικές κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της σύστασης συμμορίας και τα πλημμελήματα της παράνομης βίας και οπλοφορίας.
Ο ίδιος φέρεται να έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε άλλα επεισόδια και στην συγκεκριμένη περίπτωση της Παρασκευής να βιντεοσκόπησε τον ξυλοδαρμό, κάτι το οποίο αρνείται.
Σε άλλο βίντεο φαίνεται η εισβολή των δραστών στο εστιατόριο, όπου δειπνούσε ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, και η ένταση που προηγήθηκε.
Από την αστυνομία υποστηρίζουν ότι θα εντοπιστούν οι υπόλοιποι δράστες, που έχουν ταυτοποιηθεί και είναι γνώριμοι στις αρχές για επεισόδια αντιεξουσιαστών στο παρελθόν.
Ωστόσο, ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε το εξής: «Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο... δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει».
Μετά το αποτρόπαιο συμβάν ο πρώην υπουργός ευχαρίστησε τους πολίτες για τη συμπαράστασή τους και τόνισε ότι χρησιμοποιηθεί η επίθεση σε βάρος για αποπροσανατολισμό από το πολύνεκρο δυστύχημα. «Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει» σημείωσε προχθές.


Σε σημερινό του σχόλιο στα «Νέα» δηλώνει χαρακτηριστικά τα εξής:
 «Ο νους μας, τόσο ο προσωπικός όσο και ο συλλογικός, πρέπει να είναι στους 57 νεκρούς των Τεμπών. Πρόκειται όχι μόνο για ασύλληπτη τραγωδία αλλά και για μοναδική ευκαιρία. Τα νέα παιδιά που διαδηλώνουν σε ολόκληρη τη χώρα είναι αποφασισμένα να απορρίψουν την Ελλάδα της διαφθοράς, της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης, της αναξιοκρατίας, της ολιγαρχίας, της ιδιωτικομανίας, του κρατισμού. Ξέρουν ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς. Αυτόν τον συνδυασμό θρήνου και ελπίδας δεν επιτρέπεται να τον επισκιάσει, να τον συγκαλύψει, κανένα δευτερεύον θέμα».
Ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι «στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, δεν θα επιτρέψω ο τραυματισμός μου να χρησιμοποιηθεί ώστε να μετατοπιστεί ο προβολέας της δημοσιότητας από τους 57 νεκρούς μας και από την ελπίδα που μας χαρίζει το νεανικό κίνημα των ημερών για ένα καλύτερο αύριο».
«Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Σήμερα, θα καταθέσω στον ανακριτή. Κατόπιν θα περιμένω να μιλήσει η Δικαιοσύνη, οπότε και θα τοποθετηθώ. Αντίθετα με τον κ. Θεοδωρικάκο, και παρόλο που (αντίθετα με τον κ. Υπουργό) είδα ποιος με τραυμάτισε, δεν θα υποκαταστήσω τον ανακριτή, τον εισαγγελέα, τους δικαστές και τους ενόρκους. Κλείνω επιστρέφοντας στην ιστορική μας ευθύνη αυτής της στιγμής: Να τιμήσουμε τους 57 νεκρούς μας. Και να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά εκεί έξω να οικοδομήσουν τη νέα Ελλάδα που τους αξίζει» κατέληξε.