ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Συνελήφθησαν τέσσερις αστυνομικοί για βασανιστήρια σε βάρος κρατουμένου...


Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας αποκαλύφθηκε σήμερα, μετά την καταγγελία αλλοδαπού κρατουμένου... Τέσσερις αστυνομικοί (αξιωματικός, αστυφύλακες και ειδικός φρουρός) οι οποίοι υπηρετούν στο τμήμα Μεταγωγών της Αθήνας συνελήφθησαν, χθες, Σάββατο, (11/3), στο πλαίσιο του αυτόφωρου, κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας κατά συναυτουργία σε βάρος κρατουμένου.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί είχαν μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να μεταφέρουν κρατούμενους στην Αθήνα. Φτάνοντας στην πρωτεύουσα, ένας 33χρονος κρατούμενος, αλβανικής καταγωγής, διαμαρτυρήθηκε ότι τον είχαν χτυπήσει. Ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στα ιατρεία Κορυδαλλού, όπου διαπιστώθηκε πως έφερε μελανιές από χτυπήματα που προσδιορίζονταν το τελευταίο 24ωρο.
Κατόπιν αυτών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε σήμερα πως οι τέσσερις αστυνομικοί συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς έπειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι προέβησαν σε πράξεις ξυλοδαρμού και βασανισμού σε βάρος αλλοδαπού κρατουμένου.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ αναμένεται να κινηθεί σε βάρος τους και πειθαρχική διαδικασία.