ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Τι είδε ο Φίλης από το μπαλκόνι του γραφείου του


ΑΥΤΟΠΤΗΣ Μάρτυρας για την
 προκλητική επίθεση της αστυνομίας

Θα καταθέσω αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια -και μόνο.
Είχα μόλις ανέβει στο γραφείο μου, Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων, μετά τη συμμετοχή μου στη μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας, στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Βγήκα στο μπαλκόνι για να αποκτήσω μια συνολική εικόνα της μεγάλης συγκέντρωσης. 
Τα παραπάνω αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Φίλης στο fb και συνεχίζει:
Και παρακολούθησα το τελευταίο μπλοκ, που έστριβε προς την Όθωνος. Αποτελούνταν από νέο κόσμο, ανάμεσά τους και αναρχικοί. Και σ’ αυτό το τμήμα της η πορεία ήταν απολύτως ειρηνική, ακούγονταν μόνο τα συνηθισμένα συνθήματα.
Εκείνη τη στιγμή, λίγο πριν τη μία και μισή, μια ομάδα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έκλειναν την αρχή της Φιλελλήνων βάδισε επιθετικά και αναίτια μέσα στο σώμα της διαδήλωσης, διασπώντας το μπλοκ των διαδηλωτών και ξεκινώντας τα επεισόδια. Ακολούθησαν κρότοι, κραυγές, ξυλοδαρμοί.
Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αιτιολόγησης για την προκλητική αυτή επίθεση της αστυνομίας, που έγινε λίγα μέτρα μπροστά μου, ακριβώς κάτω απ' τα μάτια μου. Ούτε ίχνος! 
Ήταν απολύτως απρόκλητη -και καλώ τον αρμόδιο υπουργό κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει, αν είναι σε θέση, αυτό που είδα και καταθέτω.
Η αναίτια επίθεση εξυπηρετεί κυβερνητικό σχέδιο για εκφοβισμό της νεολαίας: «θα τρώτε κάθε φορά τόσο ξύλο, που δεν θα κατεβαίνετε στις διαδηλώσεις». 
Έτσι εννοεί το «συγγνώμη» για τα Τέμπη ο Μητσοτάκης; Δεν έχει καταλάβει ότι έχει ξεσηκώσει ολόκληρη τη νεολαία; Δεν έχει αντιληφθεί ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης θα γυρίσει εναντίον του;
Σε κάθε περίπτωση η εξαχρείωση στην οποία οδηγεί η κυβέρνηση την ΕΛΑΣ είναι σαφής. Από τα πρώτα καθήκοντα της επόμενης κυβέρνησης είναι να επαναφέρει την αστυνομία στο καθήκον της, που είναι η προστασία της ασφάλειας του πολίτη, στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας.