ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να αφήσουν απερίσπαστους τους δημοσιογράφους


24ωρη απεργία όλων των 
δημοσιογραφικών ενώσεων

Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας ενώνουν τη φωνή τους με την ελληνική κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα. Το σύνολο των δημοσιογραφικών ενώσεων, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, πραγματοποιούν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις 05.00 το πρωί της Τετάρτης 15/3/2023 έως τις 05.00 το πρωί της Πέμπτης, στηρίζοντας το πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.
Οι δημοσιογράφοι απαιτούν:
  • Δημοσιογραφία για τον έλεγχο κάθε εξουσίας, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, έξω από επιχειρηματικές και κομματικές ατζέντες
  • Ασφάλεια στις μετακινήσεις των πολιτών και στους εργασιακούς χώρους.
  • ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών. Η ενημέρωση είναι αγαθό και δημοκρατική εγγύηση και οι υπηρέτες της διεκδικούν την επαγγελματική και εργασιακή τους αξιοπρέπεια.
  • Ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό
Καλούμε τους δημοσιογράφους να εξακολουθήσουν να εργάζονται ακούραστα για την αποκάλυψη όλων των παραμέτρων που οδήγησαν στην τραγωδία που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα και τον κόσμο.
Η συντριπτική πλειονότητα των δημοσιογράφων επιδιώκει να τιμά την αποστολή της. Γι’ αυτό καλούμε τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να αφήσουν απερίσπαστους τους δημοσιογράφους να ιεραρχούν και να αξιολογούν τα γεγονότα, διότι αυτοί κρίνονται καθημερινά, όπως κρίνονται και μεμονωμένα πρόσωπα, των οποίων οι δημόσιες τοποθετήσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα.