ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Αιφνιδιαστική καρατόμηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.


Τον ορισμό νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), τοποθετώντας με την αιφνιδιαστική αυτή κίνησή του στη θέση του επικεφαλής τον Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, όταν μόλις πρόσφατα είχε ξεκινήσει τον δεύτερο χρόνο της θητείας του ο απερχόμενος Κωνσταντίνος Σκούμας. Ο μέχρι πρόσφατα αντιστράτηγος προάγεται στον βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του επίτιμου Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης υπογραμμίζεται πως «ο ορισμός του νέου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. έχει ως στόχο τη βελτίωση και την πιο θετική και αποτελεσματική εφαρμογή των σύγχρονων επιχειρησιακών σχεδίων της Ελληνικής Αστυνομίας για την ασφάλεια των πολιτών», με τους πιο υποψιασμένους να αντιλαμβάνονται ότι η καρατόμηση του κ. Σκούμα σκοπό έχει την απόδοση του συνόλου των ευθυνών για τις κατασταλτικές πρακτικές των αστυνομικών οργάνων στον απερχόμενο αρχηγό, καθώς το νέο κύμα ανεξέλεγκτης κρατικής βίας που ζει η χώρα, στις τελευταίες κινητοποιήσεις, το οποίο προκάλεσε μέχρι και παρέμβαση εισαγγελέα, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων κι έχει προσθέσει άλλο ένα «βαρίδι» στην κυβέρνηση, με το Μαξίμου να μην κρύβει την ενόχλησή του.