ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Mε... παραφωνίες η συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απεργία


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ χαιρετίζει την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητα της πλειονότητας των δημοσιογράφων της Αθήνας, στις εφημερίδες, τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς
σταθμούς και τις περισσότερες ενημερωτικές ιστοσελίδες, οι οποίοι απήργησαν την Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023, σε ένα δύσκολο, νομικά και κοινωνικά περιβάλλον, απέναντι στο δικαίωμα της απεργίας, με επακόλουθο η συμμετοχή να είναι ζητούμενο για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.
Η μεγάλη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που οργάνωσαν όλες οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας έστειλε ηχηρό μήνυμα για διαλεύκανση όλων των παραμέτρων που οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών και απόδοση των ευθυνών ώστε να μη θρηνήσει η χώρα άλλα θύματα. Έστειλε μήνυμα διεκδίκησης της ανεξαρτησίας των δημοσιογράφων που πρέπει να αφεθούν ανεμπόδιστοι στην αποστολή τους μέσα και από τη θεσμική, συλλογική οργάνωση του άναρχου εργασιακού τοπίου των ΜΜΕ, που προκάλεσαν τα μνημόνια. Πρέπει να μπει τέρμα στη ζούγκλα των ατομικών συμβάσεων και των πολύ χαμηλών αμοιβών που θέτουν σε ομηρία τους δημοσιογράφους. ΣΣΕ σε όλα τα ΜΜΕ. Ειδικά σε ενημερωτικές ιστοσελίδες όπου οι ιδιοκτησίες κατάφεραν να σπάσουν την απεργία με ελάχιστους ευάλωτους εργαζόμενους δημοσιογράφους, στην πλειονότητά τους μη μέλη Ενώσεων.
Η παραφωνία, αρκετών ιστοσελίδων που ανάρτησαν ενημερωτικό περιεχόμενο θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο των καταστατικών προβλέψεων.

Η ΕΣΗΕΘΣτΕΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην 24ωρη απεργία, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023.

Οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, όπως και όλης της χώρας, ένωσαν την φωνή τους με την κοινωνία και το συνδικαλιστικό κίνημα στηρίζοντας το πάνδημο αίτημα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών και να ληφθούν όλα τα μέτρα ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Παράλληλα πρόβαλαν την πάγια θέση τους για ενημέρωση με αξιοπιστία και πλουραλισμό και για δημοσιογραφία που θα ελέγχει την εξουσία με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, έξω από επιχειρηματικές και κομματικές ατζέντες. Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ παλεύουν για να πάψουν να είναι όμηροι άναρχων εργασιακών συνθηκών και πολύ χαμηλών αμοιβών, με την υπογραφή ΣΣΕ.

Η καθολική σχεδόν συμμετοχή των δημοσιογράφων, μελών και μη μελών της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, στην απεργία της 15ης Μαρτίου έδειξε ότι ο αγώνας τους για το συμφέρον της κοινωνίας, αλλά και την αντικειμενικής ενημέρωσης, είναι διαρκής. Την μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στον Τύπο δεν ακυρώνει η-για μία ακόμη φορά- παραφωνία δύο εφημερίδων της περιοχής μας, του «Νέου Αγώνα» Καρδίτσας και του «Λαμιακού Τύπου», όπως και ελάχιστων σάιτ.