ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Σε πορεία σταδιακής ανάπτυξης το Naftemporiki TV


Αναπτυξιακό σχέδιο σε διαδικασία σταδιακής υλοποίηση σε βάθος χρόνου έχει τεθεί σε εφαρμογή στο Naftemporiki TV, το εξειδικευμένο περί τα οικονομικοεπιχειρηματικά ιντερνετικό κανάλι με τα εθνικής εμβέλειας χαρακτηριστικά καθώς το πρόγραμμα του, με έγκριση από το ΕΣΡ, έχει πανελλαδική κάλυψη μέσα από τις συνδρομητικές δορυφορικές πλατφόρμες Cosmote TV και Nova.
Πάντως το ενδιαφέρον να διεκδικήσει μια από τις τρείς άδειες εθνικής εμβέλειας, θεματικού περιεχομένου παραμένει, όπως τονίζεται και το κανάλι θα θέσει υποψηφιότητα αν και όταν προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.
Δύο μήνες έπειτα από την πρεμιέρα του (στην ΔΕΘ), το κανάλι, στις νεόδμητες εγκαταστάσεις στον Περισσό με την σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή το αμέσως επόμενο διάστημα, θα αποκτήσει μία ακόμη μονάδα παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου.
Στόχος του εγχειρήματος είναι να γίνει απόσβεση της επένδυσης μέσα στην επόμενη τετραετία.
Με το νέο στούντιο η δυνατότητα παραγωγής θα ενισχυθεί σημαντικά και αυτό θα φέρει το κανάλι στη θέση να επεκτείνει τη ροή ζωντανού προγράμματος του έως τα μεσάνυχτα από τις 19.00 που είναι σήμερα.
Παράλληλα, εξετάζονται συνεργασίες και με άλλους διεθνείς ειδησεογραφικούς οργανισμούς ενημέρωσης και με αφορμή τον ανοιχτό δίαυλο με το CNBC εξετάζονται σχέδια παραγωγής πρωτογενούς οπτικοακουστικού περιεχομένου αλλά και η αξιοποίηση θεματικών ντοκιμαντέρ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου.
Τα στελέχη του καναλιού με το ευέλικτο δημοσιογραφικό σχήμα δηλώνουν ικανοποιημένα στο διάστημα των περίπου 60 ημέρων που είναι στον αέρα το το naftemporiki TV, καθώς η αναβάθμιση της ιστοσελίδας της ιστορικής οικονομικής εφημερίδας που εκτόξευσε την αναγνωσιμότητα της (περί τα 2,2 εκατ. pages views) έφερε και διαδικτυακούς τηλεθεατές στον τηλεοπτικό οργανισμό και μάλιστα φαίνεται να παρακολουθούν το πρόγραμμα κοινό στο οποίο στόχευε εξ αρχής το κανάλι.
Σε αυτούς τους διαδικτυακούς τηλεθεατές προστίθεται κι ένα ποσοστό περι το 25% μέσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες.
Το οικονομικοεπιχειρηματικό κανάλι υποστηρίζεται από την ισχυρή δημοσιογραφική ομάδα της εφημερίδας αλλά και της ηλεκτρονικής έκδοσης.

 Χρήστος Ιερείδης  / topontiki