ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Ανησυχητική η διάβρωση της ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα


Συνέντευξη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων


Η έλλειψη εμπιστοσύνης, η οικονομική αστάθεια και ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν η κατασκοπεία και οι κατηγορίες κατά των δημοσιογράφων είναι παράγοντες που καθιστούν το περιβάλλον του Τύπου στην Ελλάδα ανησυχητικό και προκλητικό, δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Μάια Σεβέρ σε αποκλειστική συνέντευξη στη EURACTIV Ελλάδας.
Η EURACTIV Eλλάδας μίλησε με τη Σεβέρ μετά το συνέδριο της Σαμοθράκης που διοργάνωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, συζήτησαν τις απειλές για την ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη και την Ελλάδα.
«Στο συνέδριο, γίναμε μάρτυρες επιθέσεων από κυβερνητικούς εκπροσώπους στους δημοσιογράφους λόγω των ευρημάτων της ταχείας αντίδρασης για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης (Media Freedom Rapid Response – MFRR), καθώς και δυσπιστίας ως προς τη συνάφεια της έκθεσης MFRR.
- ολόκληρη η συνέντευξη στοeuractiv.gr ΕΔΩ