ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Τέσσερα κανάλια μπαίνουν δυναμικά στην τηλεοπτική αγορά


Αναδιοργανώνονται Action24, Naftemporiki TV, Attica TV και One

Κι όμως κινείται. Η τηλεοπτική αγορά. Όχι κεντρικά. Περιφερειακά. Για το Action24 παροικούντες τα στούντιο Άλφα στα Μελίσσια έχουν να λένε για τηλεοπτικό άθλο, διότι «το κανάλι στήθηκε σε περίπου ενάμιση μήνα».
Προχωρούν οι ετοιμασίες και στον, ας πούμε, ομόσταβλο Attica TV – το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Action24 έχει εκμισθώσει το κανάλι – καθώς πρόθεση είναι τα δυο κανάλια να είναι έτοιμα για να εκπέμψουν ταυτόχρονα ή έστω με μικρή χρονική διαφορά, ώστε να καλύψουν ευρύ φάσμα πολιτών με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις εντός του δημοκρατικού τόξου.
Στο μεταξύ δύο (και κάτι) μήνες ζωής συμπλήρωσε το – προσώρας – ιντερνετικό οικονομικοεπιχειρηματικό κανάλι Naftemporiki TV, που υποστηρίζεται από τη δυναμική δημοσιογραφική ομάδα της ιστορικής οικονομικής εφημερίδας και της ιστοσελίδας – μετά την αναβάθμισή της είδε την αναγνωσιμότητά της να εκτοξεύεται – και προχωρά σε σταδιακή υλοποίηση αναπτυξιακού σχεδίου κατά τους ιθύνοντές του.
Σε αναπτυξιακή τροχιά και το One Channel, που πέρασε στον κύκλο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Διονύση Παναγιωτάκη, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε πάρει με την έγκριση του ΕΣΡ τον πλήρη έλεγχο της Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Channel Nine-9 Α.Ε.
Το One Channel, εκτός από το διαδίκτυο και τις συνδρομητικές πλατφόρμες της Cosmote TV και της Nova, εκπέμπει πλέον και μέσω της Digea αντικαθιστώντας «αθόρυβα» το Channel 9.
Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί συνεργάζονταν τους τελευταίους μήνες, καθώς ο δεύτερος αναμετέδιδε ορισμένα από τα δελτία ειδήσεων του πρώτου.
Στο μεταξύ για τις 28 Νοεμβρίου βλέπουν στον Action24 να κάνει πρεμιέρα το νέο πρόγραμμα του καναλιού με χαρακτηριστικά δεξιόστροφου Κέντρου στο προφίλ του.
Στο περιφερειακής εμβέλειας κανάλι, αλλά με δυναμική σταθμού εθνικής κάλυψης (το πρόγραμμα του μεταδίδουν οι συνδρομητικές Cosmote TV και Nova) η ενημέρωση έχει κυρίαρχο ρόλο και στην πρώτη περίοδο λειτουργίας του θα υπάρχουν ζωντανές εκπομπές από πολύ νωρίς το πρωί έως τις 2.00 μ.μ. και από τις 7.00 μ.μ. έως μετά τα μεσάνυχτα.
Το Attica TV, που εκπέμπει σε Αττική, βόρεια Πελοπόννησο και Εύβοια, αλλά έχει πανελλαδική κάλυψη (από τις συνδρομητικές πλατφόρμες Cosmote TV και Nova και το webtv του σταθμού), θα συνυπάρχει με το Action24 στα πλήρως ανακαινισμένα και εκσυγχρονισμένα στούντιο Άλφα (πιθανόν να αποτελεί κέντρο λειτουργίας και εκπομπής και του ραδιοσταθμού Flash, καθώς οι επαφές των εμπλεκόμενων μερών είναι σε εξέλιξη).
Ρυθμιστικό ρόλο στην διαμόρφωση του ειδησεογραφικού χαρακτήρα του σταθμού έχουν οι Χρήστος Μαχαίρας και Βασίλης Θωμόπουλος και στο δημοσιογραφικό δυναμικό του καναλιού υπολογίζονται καταρχάς οι Γιώργος Χουδαλάκης και Βούλα Κεχαγιά.
Το επιχειρηματικό σχήμα που έχει εκμισθώσει το κανάλι έχει πρόθεση το Attica TV να αποτελέσει «μια ευρύχωρη συχνότητα, πολυφωνική, ένα βήμα για όλες τις απόψεις, χωρίς μονομέρειες», αναφέρουν παρατηρητές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, σημειώνοντας ότι θα έχει προοδευτικά χαρακτηριστικά στο προφίλ του.

Στις νεόδμητες σύγχρονες εγκαταστάσεις του Naftemporiki TV με τη σύγχρονη τεχνολογία, στον Περισσό, τα στελέχη με ρυθμιστικό ρόλο εκφράζουν με σεμνότητα την ικανοποίησή τους από το feedback – όλοι γνωρίζουν ότι έτσι λέγεται η ανατροφοδότηση στοιχείων στα… ελληνικά – που λαμβάνουν από τώρα πορεία του σταθμού το πρόγραμμα του οποίου μεταδίδεται μέσα από τις συνδρομητικές πλατφόρμες εκτός από την ομώνυμη ιστοσελίδα.
Ήδη το πρόγραμμα του σταθμού καταγράφει «συνήθεια» σε μερίδα του επιχειρηματικού κόσμου, υποστηρίζουν οι ιθύνοντες του.
Το κανάλι θα προσθέσει ένα ακόμη ευρύχωρο πλατό και θα αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες καθώς θα αποτελέσει εργαλείο για παραγωγή πρωτογενούς περιεχομένου με άνεση μεγαλύτερη από αυτή που διαθέτει ως τώρα.
Εξετάζεται η διεύρυνση συνεργασίας με το αμερικανικό CNBC και εξετάζονται νέες με ανάλογους οικονομικοεπιχειρηματικούς οργανισμούς ενημέρωσης.

Με λίγα λόγια, λίαν συντόμως θα έχουμε να συζητούμε για ακόμη τέσσερα κανάλια με υπολογίσιμη διεισδυτικότητα. Μένει να φανεί πώς θα συμπεριφερθεί η διαφημιστική αγορά.