ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Επιδόθηκε στο Μαξίμου η αγωγή Βαξεβάνη


Στο Μέγαρο Μαξίμου επιδόθηκε σήμερα Παρασκευή (25/11) Νοεμβρίου, η αγωγή του Κώστα Βαξεβάνη κατά του πρωθυπουργού, για συκοφαντική δυσφήμιση με αίτημα αποζημίωσης 100.000 ευρώ. Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento, προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου, περί εμπλοκής του Βαξεβάνη σε ροή ρωσικών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, η οποία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, πιστοποιείτο και από δικαστική απόφαση.
Όπως αναφέρει το documentonews, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου, εμπλέκεται στη ροή δέκα εκατ. δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στη Ελλάδα». Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε επιπλέον ότι «αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται».
Στην αγωγή αναφέρεται ότι αυτά, είναι απολύτως ψευδή, αφού ούτε εμπλοκή του Κώστα Βαξεβάνη σε ροή ρωσικού χρήματος, ούτε βέβαια αυτό προκύπτει από οποιαδήποτε δικαστική απόφαση, πολλώ δε μάλλον από κάποια που εκδόθηκε το 2016. 
Στην αγωγή του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, γίνεται επίσης αναφορά σε άλλες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής, σύμφωνα με τις οποίες ο Κώστας Βαξεβάνης είναι «υπόκοσμος» και «συμμορία»..