ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Προς συγχώνευση των εφημερίδων του Μαρινάκη;


Τα σενάρια για ΝΕΑ και ΒΗΜΑ


Μετά την αποχώρηση του Αντώνη Καρακούση από τη διεύθυνση της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ και την αντικατάστασή του από τον Γ. Μαντέλα (διευθυντή των ΝΕΩΝ) φουντώνουν ξανά οι φήμες περί συγχώνευσης των δύο εφημερίδων του Βαγγέλη Μαρινάκη. Με την αναβάθμιση δε του Γιάννη Πρετεντέρη σε… εκδότη του Βήματος επανήλθαν στο προσκήνιο τα σενάρια για κοινό επιτελείο σε ΝΕΑ και ΒΗΜΑ. Και φυσικά θα βγουν στο τραπέζι και τα σχέδια για κοινό δημοσιογραφικό, διοικητικό και τεχνικό δυναμικό στις δύο εφημερίδες με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται για τους εργαζομένους.
Η συζήτηση για συγχώνευση των δύο εφημερίδων της Αλτερ Εγκο ξαναφούντωσε, με κάποιους να υποστηρίζουν ότι πλέον οι συνθήκες είναι ιδανικές για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο σενάριο και να υιοθετηθεί κοινή (πολιτική) γραμμή μέσω των επικεφαλής που θα είναι οι ίδιοι και στα δύο φύλλα.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλτερ Εγκο:
«Aπό 1η Δεκεμβρίου ο κ. I. Κ. Πρετεντέρης αναλαμβάνει Εκδότης και ο κ. Γ. Δ. Μαντέλας Διευθυντής του «Βήματος».
Ο κ. Α. Καρακούσης, τον οποίο ευχαριστούμε για την συνεισφορά του στην εφημερίδα, αναλαμβάνει Σύμβουλος Έκδοσης και παραμένει κύριος αρθρογράφος της εφημερίδας.
Οι κκ. Πρετεντέρης και Μαντέλας διατηρούν παράλληλα τις αρμοδιότητές τους στο MEGA και στα «Νέα».