ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Το Κατάρ να σεβαστεί τους δημοσιογράφους


Κείμενο που καλεί τις αρχές του Κατάρ να σεβαστούν τους δημοσιογράφους οι οποίοι καλύπτουν το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου υπέγραψαν οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) και ενώσεις αθλητικογράφων. Στο κείμενο καλείται το Κατάρ να αποφύγει να μπλοκάρει ή να αναστείλει τους περιορισμούς λήψης εικόνων ορισμένων τόπων και ζητούν από τη FIFA να εξασφαλίσει ότι οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει θα τηρηθούν.

Το εν λόγω κείμενο έχει την έγκριση της Ένωσης των αθλητικογράφων στη Γαλλία (UJSF) και της αντίστοιχης σουηδικής ένωσης. Οι μαρτυρίες «αθλητικογράφων, ανήσυχων που υπέστησαν προσαγωγή, βία, ή ακόμη και αυθαίρετη κράτηση, πολλαπλασιάζονται» αναφέρεται στο κείμενο, καθώς το Μουντιάλ ξεκίνησε και θα διαρκέσει έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Αναφέρεται ακόμη στην πρόσκληση σε έναν Αμερικανό δημοσιογράφο να διαγράψει τις φωτογραφίες του για το κέντρο διαπίστευσης των ΜΜΕ, και η περίπτωση Δανού δημοσιογράφου που διακόπηκε από πράκτορες ασφαλείας… Επίσης δημοσιογράφοι υπήρξαν στόχοι χάκερ που προσελήφθησαν προκειμένου να προστατεύσουν την υπόληψη του Κατάρ στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Μουντιάλ 2022, αποκάλυψε πρόσφατα η βρετανική εφημερίδα Sunday Times.

Δικηγόροι της κυβέρνησης του Κατάρ, που ερωτήθηκαν από την εφημερίδα, διέψευσαν την εμπλοκή του Κατάρ σε αυτήν την τεράστια επιχείρηση χάκινγκ.


ΚΟΣΜΟΣ