ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Κάποιοι θυμήθηκαν ξαφνικά τη λίστα Πέτσα αλλά οι.. ενισχύσεις δόθηκαν

Με την ΕΣΗΕΑ να έχει επιλέξει ρόλο τροχονόμου

Του Δημήτρη Ι. Τσαλαπάτη

Μπήκαμε λοιπόν στο δεύτερο χρόνο με πανδημία και η κατάσταση έχει οδηγηθεί πλέον στο απροχώρητο , με την διοίκηση της ΕΣΗΕΑ να έχει επιλέξει ρόλο τροχονόμου.
Η μειωμένη αξιοπιστία αρκετών ΜΜΕ φλερτάρει πλέον και όχι τυχαία, με τον πάτο. Η δεοντολογία, στις περισσότερες περιπτώσεις, έχει καταντήσει ανέκδοτο.
Κάποιοι όμως θυμήθηκαν πάλι τη λίστα Πέτσα η οποία.. βεβαίως ήταν απαράδεκτη και μοίρασε επιδοτήσεις εκατομμυρίων για να… μένει ο κόσμος στο σπίτι του και να πλένει τα χέρια του πολύ σχολαστικά!..
Μόνο που ορισμένοι που διαμαρτύρονται τώρα με την μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, είχαν συμφωνήσει με τον τρόπο αυτό επιδότησης του έντυπου τύπου δηλαδή να μοιραστεί « ζεστό χρήμα» και είχαν στείλει εκπρόσωπο της ΕΣΗΕΑ( την δημοσιογράφοι κ. Αικ. Δασκαλάκη!..) στην γνωμοδοτική επιτροπή του άρθρου 86 του Ν. 4674/2020!..
Η απόφαση όμως του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ( 20-31/3/2020)) όπως και η μηνυτήρια αναφορά περιέχουν φαρδιά πλατειά την υπογραφή του ΓΓ της ΕΣΗΕΑ και ενός ακόμη μέλους που επιμένουν ότι εκφράζουν στο ΔΣ της Ένωσης την παράταξη του Σύριζα!.. Μαζί τους συμπράττουν η πρόεδρος Μ Αντωνιάδου και άλλοι τρεις.
Μέχρι απεργία πείνας έγινε μπροστά στα γραφεία του σωματείου στην οδό Ακαδημίας Η συνάδελφος Μ. Βήχου διαμαρτύρεται για δεύτερη εβδομάδα, για την καταρράκωση της δεοντολογίας και όλα όσα συμβαίνουν με την πανδημία. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι προσπάθησαν να πνίξουν την διαμαρτυρία αυτή.
Έτσι μόνο τυχαίες δεν είναι τις τελευταίες μέρες οι βράδυνες μυστικές συναντήσεις της Προέδρου της ΕΣΗΕΑ με ειδικό απεσταλμένο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πάντως οι εργοδοτικές πλειοψηφίες στην ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ «πούλησαν» από πέρυσι με το πρώτο lock down, τις δημοσιογραφικές ταυτότητες στους εργοδότες, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Πολιτική Προστασία, ώστε οι δημοσιογράφοι να ΜΗ κυκλοφορούν ελεύθερα. Ούτε σε επεισόδια ή διαδηλώσεις μπορούν να πάνε. Το…. ρεπορτάζ και οι εικόνες φυτεύονται από τις κάμερες κα τα drones της ΓΑΔΑ για να μην ..κινδυνεύουν!..
Δηλαδή οι συντάκτες δεν έχουν ΠΟΥΘΕΝΑ απρόσκοπτη πρόσβαση στις πηγές των ειδήσεων αλλά μόνο υπό προϋποθέσεις που καθορίζει η Κυβέρνηση και οι εργοδότες.
Ακόμη και οι αριθμοί από τα κρούσματα στα δελτία ειδήσεων και στους τίτλους χρησιμοποιούνται από τους αρμοδίους ανάλογα με τις επικοινωνιακές επιλογές.
Οι ερωτήσεις στη ΔΗΘΕΝ συνέντευξη Χαρδαλιά, υποβάλλονται εγγράφως εκ των προτέρων και οι απαντήσεις είναι προκάτ., χωρίς ζωντανή παρουσία δημοσιογράφων.
Οι αρχές νομίζουν ότι κρύβονται πίσω από την επιτροπή λοιμοξιωλόγων. Είναι η αόρατη αυτή αρχή που κανείς δεν ξέρει ποιοι και πόσοι συμμετέχουν. Τι σημασία έχει αν οι πολίτες ψήφισαν πολιτικά κόμματα. Θεωρητικά υπάρχει Κυβέρνηση και αντιπολίτευση.
Κάποιοι ίσως πιστεύουν, ότι 70 θάνατοι την ημέρα οφείλονται απλώς στο αδιαχώρητο του ΕΣΥ… Και τα φορτώνουν στην ατομική ευθύνη. Μπορεί και σε αυτούς που «φεύγουν» επειδή δεν.. κράτησαν τις αποστάσεις.

- το κείμενο του Δ.Ι. Τσαλαπάτη είναι από το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής)