ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Το σύστημα… βγήκε από την πρίζα στον Ερυθρό


Η πραγματικότητα εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο εκείνους που λένε ψέματα, συστηματικά και χωρίς αιδώ.
Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στη Μάρα Ζαχαρέα στο Star είπε, ανερυθρίαστα, ένα.. απίστευτο ψέμα. «Χρειάζονται Εντατική οι πολίτες και δεν βρίσκουν;» τον ρωτάει η δημοσιογράφος. «Όχι. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής» απαντά ο πρωθυπουργός. «Υπάρχει πράγματι μία αναμονή μικρή, όχι από συμπολίτες μας οι οποίοι δεν μπορούν να διασωληνωθούν. Όπως είπατε από διασωληνωμένους συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είναι αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ».
Δηλώνει αυτό ο κ. Μητσοτάκης και βγαίνουν αμέσως οι γιατροί και οι ενώσεις τους να τον διαψεύσουν. Οπως ο γιατρός κ. Παπανικολάου, από το νοσοκομείο της Νίκαιας, που του απάντησε λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη, μέσω Twitter: «Απόψε: Νοσοκ. Νίκαιας 7 (επτά) ασθενείς COVID διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι 5 από αυτούς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ από 3 μέρες και πάνω. Χθες απεβίωσαν 2 ασθενείς COVID επί μέρες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, Σε Αττική και πέριξ 113 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, 82 COVID και 31 noncovid».
Ο άνθρωπος έβλεπε μπροστά του, στην εφημερία του, 7 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και ο άλλος στην τηλεόραση έλεγε πως δεν υπάρχει ούτε ένας!
Αλλά ακόμα και η αγαπημένη του ΕΡΤ τον διέψευσε τον κ. Μητσοτάκη βγάζοντας το πρωί ρεπορτάζ για διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.
Ας αφήσουμε όμως τους γιατρούς και τους δημοσιογράφους, μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Την πιο ηχηρή διάψευση στον πρωθυπουργό, αληθινό χαστούκι, την έκανε εκείνος ο ασθενής, ο νοσηλευόμενος στον Ερυθρό Σταυρό, που τράβηξε τα καλώδια και αποσυνέδεσε τον αναπνευστήρα του διπλανού του διασωληνωμένου, οδηγώντας τον στο θάνατο. Επειδή, όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, τον ενοχλούσε ο θόρυβος του αναπνευστήρα. Εκτός ΜΕΘ, έτσι; Γιατί κάποιος που βρίσκεται σε ΜΕΘ είναι αδύνατον να τραβήξει οτιδήποτε, όχι σωληνάρια διπλανού ασθενή.
  • Τι έχει να μας πει τώρα ο πρωθυπουργός; Πώς πέθανε κάποιος εκτός ΜΕΘ, έστω και με αυτόν τον τραγικό τρόπο, αφού ο ίδιος μας είπε ότι δεν υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ;
Και είναι και μία είδηση με ένα πρωτοφανές γεγονός που δεν μπορούν να την «ξεχάσουν» και τα κανάλια. Είναι υποχρεωμένα και αυτά να πουν για τον συγκεκριμένο διασωληνωμένο εκτός ΜΕΘ.
Αυτός που τράβηξε τον αναπνευστήρα του διπλανού του, ουσιαστικά τράβηξε τον αναπνευστήρα του συστήματος.

Δημήτρης Κανελλόπουλος / ΕφΣυν