ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

«Ανακατατάξεις και «καραμπόλες» στους μιντιακούς ομίλους


Πρωτοφανή κινητικότητα παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες η αγορά των οικονομικών portals στα ελληνικά media σε σημείο μάλιστα που να θυμίζει τις «ένδοξες» μέρες του 1999 λίγο πριν.. σκάσει η περιβόητη «φούσκα» του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Το τελευταίο διάστημα σχεδόν όλοι οι μεγάλοι δημοσιογραφικοί όμιλοι έχουν δημιουργήσει τα δικά τους εξειδικευμένα site για την οικονομική επικαιρότητα, ενώ τα ήδη υφιστάμενα έκαναν σημαντικές ανανεώσεις τόσο σε τεχνολογικό όσο και στελεχιακό επίπεδο.
Το πιο πρόσφατο σημαντικό deal ήταν η αγορά μέσω πλειστηριασμού της «Ναυτεμπορικής» από το Δημήτρη Μελισσανίδη μέσω της εταιρείας συμφερόντων του Ζοfrank Holding Co ltd. η οποία κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά.
Το τίμημα έφτασε τα 7 εκατ. ευρώ, ενώ προσφορά με τα μισά περίπου χρήματα κατέθεσε και η Alter Ego συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη
Με αυτό τον τρόπο μπήκε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης στο «παιχνίδι» του οικονομικού ηλεκτρονικού τύπου, στον οποίο δραστηριοποιούνται ήδη η Καθημερινή του Γιάννη Αλαφούζου, η οποία πρόσφατα δημιούργησε το Money Review και ο όμιλος Παραπολιτικά του Γιάννη Κουρτάκη με το επίσης «φρέσκο» Powergame.gr.
Ήδη στην αγορά είχαν τοποθετηθεί νωρίτερα ο όμιλος του Πρώτου Θέματος με το newmoney.gr το οποίο πρόσφατα ανανεώθηκε, ενώ με νέο στελεχιακό δυναμικό ενισχύθηκε και το insider.gr του ομίλου Οντόνι.
Σημαντική προσθήκη στα οικονομικά portals ήταν και η επανεμφάνιση του imerisia.gr που είχε σταματήσει τη λειτουργία του όταν ανεστάλη η κυκλοφορία της εφημερίδας «Ημερησία»
Επίσης πληροφορίες θέλουν το CNN του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να ετοιμάζει και αυτό νέο οικονομικό portal, καθώς πρόσφατα πήρε «στις τάξεις του» τον δημοσιογράφο Δημήτρη Πεφάνη που είχε διευθυντική θέση στο insider.gr.
Αλλά και η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη παρά το γεγονός ότι δεν πήρε τελικά τη «Ναυτεμπορική» ετοιμάζει δικό της οικονομικό σάιτ και γι αυτό το λόγο έχει ήδη εντάξει στο δυναμικό της έμπειρους δημοσιογράφους του οικονομικού και επιχειρηματικού ρεπορτάζ.
Πάντως ενδεικτικό της τάσης που έχει διαμορφωθεί είναι ότι σημαντικές εταιρείες media ετοιμάζουν ακόμα πιο εξειδικευμένα portals που θα ασχολούνται αποκλειστικά με την αγορά της Ενέργειας.
  • Σε ότι αφορά τους λόγους για τους οποίους οι μεγάλοι όμιλοι Media της χώρας στρέφουν ξανά το ενδιαφέρον τους στην οικονομία, διαβάστε τι γράφει stopontiki ο Γιώργος Καλούμενος.